academie BO YI

Opleidingen

Academie Bo Yi biedt beroepsopleidingen aan voor alle drie de pijlers van de Chinese geneeswijze. Na het volgen van het basisjaar Chinese geneeskunde (BCG) of Tuina Massage kan begonnen worden met de Acupunctuur-, Tuina Therapie- of Kruiden-opleiding.

In onderstaand opleidingsoverzicht staan alle opleidingen en cursussen die Academie Bo Yi momenteel aanbiedt. In het schema is te zien dat iedereen dient te starten met de opleiding Basis Chinese Geneeswijze (BCG) of Tuina Massage. Pas na afronding van dit algemene deel is het mogelijk om te beginnen met een van de therapeutenopleidingen. Studenten die elders een basisjaar met succes hebben afgerond, kunnen vrijstelling aanvragen voor de opleiding BCG.

De opleiding Tuina Masseur en de cursus Chinese Stoelmassage zijn beide te volgen zonder afgeronde BCG-opleiding.

U hebt de keuze uit de volgende tweejarige therapeutenopleidingen: Tuina Therapie, Acupunctuur en Chinese Kruiden. Na afronding van één van deze opleidingen plus de Westers Medische Basisopleiding kunt u zich inschrijven bij een beroepsvereniging. Verdere informatie over de opleidingen is te vinden via het linker menu.