Loed Rakels

Loed is mede-oprichter van Academie Bo Yi en hoofddocent van de opleiding Chinese kruiden. Met een technische achtergrond werd in de jaren 90 zijn aandacht al getrokken door de Chinese Geneeswijzen.

Hij studeerde achtereenvolgens Shiatsu, Acupunctuur en Chinese Kruiden, gevolgd door Advanced Acupuncture en Advanced Herbal Medicine. Hierna besteedde hij vele jaren aan het bestuderen van de Chinese klassiekers Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe onder leiding van prof. Li Jie, bij diverse vooraanstaande professoren van de Universiteiten van Shandong en Beijing. Heel geregeld vertrekt hij voor enkele weken naar China om daar bij diverse artsen te studeren.

Onderzoek naar de bron van het leven en wat ons daarin beperkt is altijd een thema in zijn leven geweest. De laatste jaren heeft Loed zich verder verdiept in het Daoïsme. Dao is dat waar alles uit voortkomt.

Het is Loed's passie om de essentie van de Chinese Geneeswijzen te doorgronden en deze voor studenten op een begrijpelijke en beeldende manier uit te leggen. Soms lijken dingen ingewikkeld, maar juist dan is het een uitdaging om het voor iedereen op zijn of haar niveau inzichtelijk te maken. Hij neemt de studenten van daaruit graag mee in zijn verhaal en brengt hiervan voorbeelden, toepassingen en oefeningen in de praktijk. Dit past perfect binnen de onderwijsvisie van Bo Yi: Leren door denken en doen!