Loed Rakels

Loed Rakels is herbalist en acupuncturist. Zijn technische opleiding en carrière heeft hij snel aan de kant gezet voor de veel boeiendere Chinese Geneeswijzen.

Hij studeerde achtereenvolgens Shiatsu, Acupunctuur en Chinese Kruiden, gevolgd door Advanced Acupuncture en Advanced Herbal Medicine. Hierna besteedde hij enkele jaren aan het bestuderen van de Chinese klassiekers Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe onder leiding van prof. Li Jie en diverse vooraanstaande professoren van de Universiteit van Shandong. Elk jaar vertrekt hij voor enkele weken naar China om daar bij diverse artsen te studeren.

Het is Loed's passie om de essentie van de Chinese Geneeswijzen te doorgronden en deze voor studenten op een begrijpelijke en beeldende manier uit te leggen. Soms lijken dingen ingewikkeld, maar juist dan is het een uitdaging om het voor iedereen op zijn of haar niveau inzichtelijk te maken. Hij neemt de studenten van daaruit graag mee in zijn verhaal en brengt hiervan voorbeelden, toepassingen en oefeningen in de praktijk. Dit past perfect binnen de onderwijsvisie van Bo Yi: Leren door denken en doen!