Hout in TCG

Bijscholingen

Het Hout element staat voor de lente, voor plannen maken, voor expansie, voor een nieuw begin. Een element dat qua symboliek veel positiviteit in zich heeft. En toch is dit een element dat in onze Westerse maatschappij veel problemen veroorzaakt. Lever Qi stagnatie is natuurlijk een veel voorkomend probleem. Niet zo ingewikkeld zou je zeggen. Maar als je wat dieper kijkt is het eigenlijk de Galblaas als het Yange gekoppelde orgaansysteem dat over Qi gaat, en is het de Lever die Bloed opslaat en verdeelt. Daarom wordt ook wel gezegd dat de Lever een Yin orgaan is met een Yange functie.

Deze bijscholing is de derde bijscholing in de serie over de 5 elementen. Deze bijscholing over Hout is zonder probleem los te volgen, maar ook een hele mooie aanvulling op de bijscholingen Vuur in TCG en Water in TCG.

Het Hout element zal in deze bijscholing vanuit alle hoeken worden belicht. Wat is de link met het ministeriele Vuur? Wat betekent Jue Yin en hoe zit het met de relatie tussen Jue Yin en Shao Yang vanuit de Shang Han Lun (6 divisies)? Waar komt de de relatie tussen Hout en Wind vandaan? Wat is de rol van de Galblaas als ‘rechter’ en de Lever als ‘generaal’? Verschillende pathologieën en casussen zullen de revue passeren. Sommige wat bekender en andere wat minder bekend.

TCG-therapeuten of 2e jaars TCG-studenten.

Tijd:
1 Dag van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€130,- inclusief hand-out

Datum:
Zaterdag 5 november 2022 van 10.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
Aangevraagd bij Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten:

Daarnaast is de bijscholing geaccrediteerd door:
NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur)
NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 6 NAP in cat 1