Sacha Hermens

Sacha Hermens is acupuncturist en herbalist.

Na haar studie Spaanse Taal- en Letterkunde en Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit Utrecht ging ze aan de slag in het bedrijfsleven. Na een aantal jaren werken in diverse commerciële functies had ze behoefte aan wat hersengymnastiek en ging op zoek naar een leuke cursus. Al surfend op het internet stuitte ze per toeval op een website over Chinese Geneeskunde. Hoewel deze studie niet onder de noemer “cursus” viel, was haar nieuwsgierigheid gewekt en ze schreef zich in voor een basisjaar. Na het basisjaar - en inmiddels volledig gegrepen door de Chinese Geneeskunde - volgde ze een tweejarige opleiding Acupunctuur en daarna twee jaar Kruidengeneeskunde.

Diverse nascholingen en cursussen op het gebied van de Chinese Geneeswijze verder, raakt ze niet uitgestudeerd. Met name de klassieke geschriften inspireren en prikkelen om steeds dieper op de materie in te gaan. De harmonie, elegantie en ogenschijnlijke simpelheid van de klassieke formules blijven haar intrigeren.

Sacha heeft sinds 2009 een eigen praktijk voor acupunctuur en kruidengeneeswijze in Vianen. Naast de humane praktijk behandelt ze ook dieren.