Mag ik even mijn nieuwe vriend aan jullie voorstellen?
Mijn eigen, altijd stille, nooit van mijn zijde wijkende, ronde, zachte ‘Mister Page’: de wc-rol.
Ja, jullie lezen het goed, ik praat er nog net niet tegen, maar dat zal niet lang meer duren.
Mister Page is mijn studiegenootje, mijn trouwe nooit klagende partner, ik zou zelfs leraar kunnen zeggen, want hij traint mijn acupunctuur-skills als geen ander.
KungFu in het prikken; doelgerichtheid, snelheid, kracht, precisie… niets is hem te gek.
Vol met stipjes en gaatjes, niet meer bruikbaar voor zijn oorspronkelijke doel, maar nooit klagend!

Dat is mijn ‘Mister Page’!

Nou, dit geeft dus al aan dat het studiejaar is begonnen en ik er weer helemaal in zit! Heel even moest ik eraan wennen, na weken van relatief niks doen, weer volop in de materie te duiken, maar vrijwel direct bij het weerzien van mijn medestudenten heb ik ‘het gevoel’ weer en ben ik opnieuw enorm gemotiveerd!

Inmiddels zijn we alweer enkele lessen verder en heb ik de smaak helemaal te pakken.
Ik ben dan ook heel blij met mijn keuze voor klassieke Chinese acupunctuur!
Het was even spannend, het prikken en geprikt worden, maar gelukkig wordt er in de lessen erg veel tijd besteed aan het ontwikkelen van kundigheid met de naald en kan ik Mister Page dus op de lesdagen met een gerust hart thuislaten.

Wat nu bij het prikken een uitdaging blijkt te zijn: hoe krijg ik mijn naald te pakken nadat ik het acupunctuurpunt heb gelokaliseerd (zonder het punt weer kwijt te raken) en waar laat ik de naalden nadat ik deze weer uit het lichaam heb gehaald, want ik kan ze toch niet per stuk naar de naaldencontainer brengen?
Dat zijn mooie vragen voor de volgende lesdag!

Een ander ‘ding’ is het vinden van de juiste naalden; stugge, buigzame naalden, een glad of stroef handvat, per stuk verpakt of per 8, met of zonder ‘tube’…alles is voorbijgekomen en ik zag door de naaldbomen bijna het bos niet meer!
Door de naalden van mijn medestudenten te proberen, merk ik het verschil per type of merk en kan ik zo de ,voor mij, perfecte naald vinden!

Mede door het COVID-19 gebeuren heb ik nog wat werk in te halen van het vorige studiejaar en hierdoor is de studiedruk momenteel aan de pittige kant. Om mezelf niet voorbij te lopen heb ik met onze studiebegeleider Eline, een gesprek gepland in de hoop dat zij mij een paar goede tips kan geven om weer wat meer rust te krijgen in het studeren en alles eromheen. De tips van Eline zal ik in mijn volgende blog met jullie delen!

Mochten jullie me voor die tijd ergens in een supermarkt spotten met bergen wc-papier in mijn karretje, dan ben ik niet aan het hamsteren uit COVID-19 angst, maar is dit enkel om de werkdruk van Mister Page te verlichten tijdens mijn Dao naar het worden van een hele goede acupuncturist!

Xià cì ! ( tot de volgende keer!)

Terug