Infertiliteit & TCG

Bijscholingen

Infertiliteit is de medische term voor onvruchtbaarheid. Afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar infertiliteit, waaruit blijkt dat een steeds groter wordende groep van de bevolking te maken krijgt met (ongewenste) onvruchtbaarheid.

Uit onderzoek blijkt dat 16% van de stellen die een kinderwens hebben vruchtbaarheidsproblemen ondervindt. De oorzaak hiervan ligt net zo vaak bij de man als bij de vrouw. In 10% van de gevallen kan er geen oorzaak voor de vruchtbaarheidsproblemen gevonden worden. In de laatste situatie wordt in medische termen vaak gesproken over idiopathische subfertiliteit, oftewel: onbegrepen onvruchtbaarheid.

Om de kans op een zwangerschap te vergroten zijn er vanuit het ziekenhuis een aantal trajecten mogelijk. Enkele hiervan zijn IUI (Intrauterine insemination), IVF (In Vitro Fertilisatie) en ICSI (Intracytoplasmatische sperma-injectie). 

Tijdens de bijscholing worden de verschillende trajecten besproken. Daarnaast wordt er gekeken op welke wijze deze trajecten te ondersteunen zijn vanuit de Chinese geneeswijze. Je leert hoe je met jouw TCG-behandeling de kans op een zwangerschap kunt vergroten.

Tijdens deze bijscholing wordt het ondersteunen van fertiliteitstrajecten breedvoerig vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde bekeken, maar ook de ‘westers’ medische visie en methoden van behandeling van infertiliteit worden besproken. Tevens is er aandacht voor lifestyle en voedingsadviezen, waardoor je na het volgen van deze bijscholing direct toepasbare behandelprotocollen voor infertiliteit voor je eigen praktijk kunt opstellen.

TCG-therapeuten of 2e-jaars TCG-studenten

Tijd:
1 Dag van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€130,- inclusief hand-out

Datum:
Zondag 17 maart 2024 van 10.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10 en online

snro-keurmerk-sa-nl.jpg  crkbo-instelling-300x207.jpg

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Andere Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten:

  • NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) code ATK
  • NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 6 NAPs in Categorie 1

nva-accreditatie.jpg  zhong-accreditatie.jpg