Examentraining Puntlokalisatie

Bijscholingen

Deze bijscholing is in de eerste plaats opgezet voor Acupunctuur- of Tuina-studenten die, in aanloop naar het examen, hun puntlokalisatie willen verbeteren. Andere Acupuncturisten/Tuina-therapeuten die hun vaardigheden wat betreft puntlokalisatie willen opfrissen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Na deze bijscholing zal de puntlokalisatie je weer een stuk makkelijker afgaan.

Acupunctuurpunten lokaliseren in vivo (op het lichaam) is een heel ander verhaal dan het aanwijzen van een punt in een boek of op een app. Daar komt nog bij dat het lokaliseren van punten op het ene lichaam veel moeilijker is dan op het andere lichaam. De enige manier om dit goed te leren is door veel te oefenen op verschillende personen en feedback te krijgen op je lokalisatie.

Materiaal
Voor deze bijscholing dient de student zijn/haar eigen materiaal (twee handdoeken en een oogpotlood) mee te nemen.

Ongeveer 20% van de tijd wordt besteed aan hoe de verschillende punten het best gelokaliseerd kunnen worden. Hierbij worden de anatomische structuren als uitgangspunt genomen. Het grootste deel van de tijd (80%) zal worden gebruikt om op medecursisten de puntlokalisatie te oefenen waarbij je feedback krijgt op jouw vaardigheden.

De dag wordt als volgt onderverdeeld:

  • Puntlokalisatie op extremiteiten
  • Puntlokalisatie op romp en hoofd
  • Punten op aanvraag lokaliseren
     

Student Acupunctuur/Tuina Therapie of een afgeronde opleiding Acupunctuur/Tuina Therapie

Tijd:
1 Dag van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€75,-

Datum:
Zaterdag 17 mei 2025 van 10.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10

Niet aangevraagd