Gynaecologie: PCOS

Bijscholingen

Deze bijscholing over de behandeling van PCOS is een losse dag in de serie over gynaecologie. De westers medische visie op PCOS wordt besproken en je krijgt inzicht in de behandelprotocollen. Uiteraard wordt de Chinese differentiatie en behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden uitgebreid toegelicht.

Naar schatting heeft ongeveer tien tot vijftien procent van de vrouwen Polycysteus Ovarium Syndroom, en daarmee is dit de meest voorkomende hormonale afwijking bij vrouwen.

Bij vrouwen die PCOS hebben, worden in de eierstok meerdere kleine follikels gevormd, die moeilijk tot groei en ovulatie komen. Doordat de eisprong uitblijft, is er minder vaak of zelfs geen menstruatie, en zonder eisprong: geen zwangerschap. PCOS is dan ook een van de meest voorkomende oorzaken voor anovulatoire infertiliteit.

Maar ook voor vrouwen zonder kinderwens is het belangrijk om PCOS te behandelen; PCOS geeft namelijk een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en baarmoederkanker. Daarbij zorgt deze hormonale afwijking vaak voor overgewicht, overbeharing of haaruitval, huidproblemen en/of mentaal-emotionele problemen.

 

Tijdens deze bijscholing wordt PCOS uitgebreid vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde bekeken, maar ook de “westerse” medische visie en methoden van behandeling van de verschillende uitingen van PCOS worden besproken. Dit om de veel voorkomende bijwerkingen van reeds voorgeschreven medicatie te kunnen begrijpen én behandelen. Tevens is er aandacht voor lifestyle en voedingsadviezen, waardoor je na het volgen van deze bijscholing een direct toepasbaar behandelprotocol PCOS voor je eigen praktijk kunt opstellen.

TCG-therapeuten en 2e jaars TCG-studenten 

Tijd:
1 Dag van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€130,- inclusief hand-out

Datum:
Zondag 19 januari 2025 van 10.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10 en online

snro-keurmerk-sa.jpg   crkbo-instelling-300x207.jpg

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Andere Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten:

  • NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) code ATK
  • NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 3 NAP in cat 1 en 3 NAP cat 2A (WM)

Andere Beroepsverenigingen:

  • NWP

nva-accreditatie.jpg  zhong-accreditatie.jpg