Johan komt uit Drenthe studeren bij Bo Yi

Johan, vertel: kun je jezelf aan ons voorstellen?
Wie ben je, waar woon je en wat doe je zoal? Gezin, achtergrond, studie en werk?
Ik ben opgegroeid in een klein dorp boven de stad Groningen. Na mijn opleiding horeca en facilitaire dienst ben ik op mijn 25ste een naar jaar Australië gegaan. Daarna heb ik 8 jaar in een hotel in Duitsland gewerkt, en toen weer terug naar een hotel in Groningen. Langere tijd kriebelde het een beetje bij me; de horeca was niet het juiste pad. In de techniek vond ik meer uitdaging en met een omschooltraject lukte het me mijn huidige baan te vinden. Ik werk bij een technisch installatiebureau en doe voornamelijk kleine renovatieklusjes.

Kijk eens aan, je hebt ook al heel wat omzwervingen gemaakt.
Je hebt je ingeschreven voor het BCG jaar bij Academie Bo Yi en je zal hiervoor veel moeten gaan reizen; wat heeft je voor Academie Bo Yi doen kiezen? 
Ik woon vlakbij Assen, dus Zoetermeer ligt inderdaad niet naast de deur. Toch weerhoudt het reizen mij er niet van. Mijn acupuncturist in Meppel zei me, dat als ze de mogelijkheid had om haar basis opleiding over te doen, ze nu zeker voor Bo Yi zou kiezen. Tijdens de open dag kwam ook naar voren dat het bij Academie Bo Yi een stuk pittiger is. Ik denk dat nu meer moeite doen, loont voor de toekomst.
Precies wat je zegt, de studiebelasting bij Academie Bo Yi is natuurlijk relatief als je hierdoor een betere therapeut wordt. 
Exact hierover gaat de blog ‘Alles is relatief’:

Wat is voor jou de aanleiding geweest om een studie Chinese geneeswijze te starten? 
Toen bij mij een chronische darmontsteking werd geconstateerd heb ik mij verdiept in een andere vorm van behandelen dan wat het plan van het ziekenhuis was. In Meppel vond ik een adres voor Chinese geneeswijze. Week na week begon ik me beter te voelen en hier begon ook mijn interesse in de Chinese geneeskunde. Tijdens mijn bezoek aan de open dag van Academie Bo Yi werden de twijfels die ik had weggenomen. Door het gevoel van “Yes, dit is precies wat ik wil gaan doen”, heb ik besloten om de opleiding bij Academie Bo Yi te gaan volgen.

En daar zijn wij dan weer erg blij mee!
Bedankt voor dit leuke gesprekje, we zien elkaar in september.
Enneh…vertel je je acupuncturist dat ze ook welkom is? ;-)

Terug