Wat is Chinese ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage (30 - 90 minuten) die in een liggende positie op een massagetafel wordt uitgevoerd, waarbij met een massageolie op de huid van de ontvanger wordt gemasseerd. De masseur behandelt verschillende spieren en spiergroepen waardoor de doorbloeding van de weefsels verbetert, afvalstoffen worden afgevoerd, de stofwisseling verbetert en lichamelijke blokkades worden opgelost. Het lichaam wordt zachtjes gekneed en ontdaan van negatieve spanningen waaronder stress. Hierdoor is een totale ontspanning van lichaam en geest van de ontvanger mogelijk.

Chinese Ontspanningsmassage is een ontspanningsmassage aan de hand van een aantal protocollen die gebruik maken van een aantal Tuīná technieken. De masseur heeft basiskennis van de TCG principes, maar geen kennis van TCG diagnostiek.

De Chinese ontspanningsmassage van Academie Bo Yi verschilt van andere ontspanningsmassages op een aantal belangrijke punten.

Er wordt gebruik gemaakt van Tuīná technieken, dit zijn therapeutische massagetechnieken waarmee het mogelijk is om zowel een zachte maar ook een stevige massage (te vergelijken met sportmassage of deep tissue massage) te geven.
De massages zijn gebaseerd op de basisprincipes uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waaronder: Yīn-Yáng, Wŭ Xíng (5 elementenleer), ZàngFŭ (orgaansystemen), Qì en de meridianen (energiebanen), maar met name ook Shén (geest).
Er wordt geleerd om op een andere manier ‘kracht’ in te zetten bij het masseren: weing ‘Li’ (spierkracht) meer ‘Jin’ (interne kracht).
Dit alles resulteert in een ‘minimale’ massage inspanning van de masseur met een maximaal resultaat bij de cliënt; de cliënt ervaart een diep, doordringend effect dat lichamelijke blokkades oplost, de natuurlijke weerstand verhoogt, negatieve spanningen doet verdwijnen en harmonie tussen lichaam en geest bewerkstelligt.

Terug