Edith Osnabrugge

Edith kwam in 2000, via Tai Chi Tao, in contact met de Chinese Geneeskunde. Meteen werd ze gegrepen door het holistische karakter ervan en de diepere wijsheden die er aan ten grondslag liggen. Dit alles sloot naadloos aan bij haar eigen kijk op het leven.
Ze ervoer aan den lijve de kracht van de Chinese Geneeskunde en had haar roeping gevonden.
Edith studeerde met succes Klassieke Acupunctuur en sinds 2009 is ze werkzaam in eigen praktijk en als docente Tai Chi Tao.

Een diploma Acupunctuur was echter nog maar het begin van een succesvol studietraject, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Naaldtechnieken, klassieke acupunctuurformules, Shang Han Lun en de omvangrijke studie van de Chinese Kruidenleer zijn onderdelen die Edith zich heeft eigen gemaakt in het streven naar verdieping en dieper inzicht in de oude klassieke bronnen van de Chinese Geneeskunde. Ze woont regelmatig bijscholingen bij van diverse Chinese professoren zowel in Nederland als in China.

De manier waarop de Kruidenopleiding bij Bo Yi wordt gegeven sprak haar zeer aan. De losse kruiden worden geleerd in relatie tot de formules waarin ze worden gebruikt. Hierdoor zijn ze meteen in de praktijk toepasbaar en gaat de stof meteen leven. Deze manier van les geven waarbij theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten past haar erg goed.

Binnen de Acupunctuuropleiding past ze deze manier van lesgeven ook toe. Ze wil haar enthousiasme voor het vak delen door verbanden te laten zien waardoor de stof gaat leven en praktisch toepasbaar wordt. Niets staat los van elkaar, alles vormt samen een geheel.