dr. Mao Degang

Dr. Mao Degang heeft aan de Beijing TCM universiteit in China zijn major TCM behaald. Daarna heeft hij aan de Shandong universiteit zijn major Tuina behaald. Hierbij was zijn leraar dr. Ji Yuan. Ook is dr. Mao een leerling van dr. Wang GuoCai. Dr. Wang is de leraar van dr. Ji Yuan en op dit moment de beste en meest bekende Tuina specialist van heel China. Dr. Wang is een aantal jaar geleden met pensioen gegaan.

Mao Degang is de beste student van dr. Shi YouKang, waarvan hij na zijn major Tuina meer dan een jaar lang dag in dag uit onderricht heeft gehad. Dr. Shi YouKang is de leerling van dr. Ding JiFeng; dr. Ding is de grondlegger van de Gun Fa Tuina.

De afgelopen jaren heeft Mao Degang als Tuina specialist en als hoofd van de Tuina afdeling gewerkt in het Hiser hospital in Qing Dao (China). Daarnaast heeft hij ongeveer een jaar in Oostenrijk en een jaar in Zwitserland gewerkt als Acupuncturist en Tuina specialist.

De afgelopen jaren heeft Dr. Mao Degang de titel Tuina Crackajack gewonnen in de provincie Shandong (China) en is hij eerste geworden bij de TCM Skill Competition in Qingdao (China) in 2006.

Dr. Mao Degang zet zijn grote kennis en praktische ervaring in zowel Tuina als Acupunctuur en  zijn jarenlange ervaring in lesgeven al vanaf september 2014 in als docent bij Academie Bo Yi. Hij geeft zowel bij de Acupunctuur- als de Tuina-opleidingen les. Zijn grote vaardigheden betreffende de Ban Fa technieken zullen met name worden ingezet in de Tuina Advanced lessen.