Daoyin oefeningen voor therapeuten: leren werken met Qi

Cursussen - Beweging

Werken met Qi? Heb je altijd al met Qi of energetisch willen werken als tuina therapeut, masseur of acupuncturist? Wil je met je behandelingen een hoger niveau bereiken? Of heb jij vaak koude handen tijdens het behandelen, of ben je uitgeput na een dag werken? Dan is deze bijscholing voor jou! Deze Qigong is speciaal voor therapeuten om betere therapeutische skills te verkrijgen. Een essentiële aanwinning voor je praktijk en jezelf in een setting met veel persoonlijke aandacht!

Ik ga met jou de basis leggen om ‘Qi’ te gaan ontwikkelen, voelen. Consistent trainen van de skills in deze workshop zullen ervoor zorgen dat je meer met ‘Qi’ in je praktijk of dagelijkse leven kan gaan werken. Mijn kennis, uit meer dan 25 jaar ervaring in verschillende ‘interne’ stijlen waaronder Bagua, Xingyi, Taiji, Daoyin en Qigong, zal ik zonder geheimen met je delen. 

Om met je ‘Qi’ te werken is het belangrijk dat je eerst je lichaam stapsgewijs ‘vormt’. Alles start met een goed fundament dat bestaat uit theorie en praktijk gekoppeld aan een duidelijke methodologie. Dit fundament was vroeger heel normaal in China en zie je in verschillende oude systemen terug maar wordt tegenwoordig in het Westen over het hoofd gezien. 

Ik heb voor jou verschillende aspecten samengesteld vanuit mijn eigen ervaring waarvan ik weet dat ze snel en effectief resultaat geven. De aanpak van deze cursus is No-Nonsens. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en op verschillende niveaus te oefenen. Je kan ze dus nog jaren lang afstellen en je Qi sterker maken. De oefeningen zijn zo uitgekozen dat jij ze overal kan doen en zelfs als deeloefeningen. Zo kan je ze dus ook in je praktijk met je patiënten delen. Deze aanvullende aanpak zorgt voor zeer goede resultaten.

Deze bijscholing zal je zowel fysiek als mentaal op een heel aparte manier op de proef stellen en er wordt verwacht dat je actief meedoet en achteraf thuis oefent. 

Volgende Items komen aan bod.

 1. Basis concepten uit de Daoyin theorie:
  Een duidelijke omkadering van wat Daoyin is. Aan bod komen belangrijke punten en concepten, ademhaling, sensaties tov verbeelding, houding etc.
 2. De 4 basis vormen uit Daoyin Yangshenggong systeem: 
  Deze 4  korte vormen leggen het fundament waar we op gaan bouwen en zijn directe verbonden met de theorie. Tevens bieden ze de student oefeningen en concepten om aan patiënten mee te geven:
  - Het ontwikkelen van het Dantian gevoel.
  - Het ontwikkelen we gevoel op belangrijke punten zoals REN-6 (Qihai), REN-4 (Guanyuan), DU-4 (Mingmen), P-8 (Laogong), DU-20 (Baihui), KID-1 (Yongquan) en de   geest te concentreren.
  - Basis van sensatie van de Qi ontwikkelen door de Qi te stretchen en de ademhaling te reguleren
  - Bao jian gong: 8 gemakkelijke Daoyin oefeningen om het lichaam sterk te houden en te rekken.

  Deze gemakkelijk te leren vorm heeft een enorme diepgang. Hij bevat ademhaling, stretchen, torsie, zinken dalen, been en arm werk  etc. De vorm opent het lichaam om het verdere ‘Qi’ gebaseerde werk mogelijk te maken en ruimte te creëren om te gaan vullen. Hij is zeer goed als deeloefening te gebruiken  en om aan patiënten mee te geven.  Een fantastische vorm voor therapeuten om het lichaam gezond te houden. (Duur 15min).

 3. Specifieke Daoyin om in de praktijk te gebruiken. Je leert Qi naar de handen sturen met verschillende intenties,  zodat je deze later na consistent oefenen op verschillende manieren in de praktijk kan gaan gebruiken.

 4. Partner oefeningen: 
  - Om structuur en rooting/wortelen te begrijpen
  - Te leren omgaan met afleiding en spierspannig, terwijl je in je “Qi” gevoel blijft.
  - Kwaliteit van aanraking te ontwikkelen

Therapeuten en mensen die interesse hebben om met Qi te leren werken.

Tijd:
4 lesdag van 10.30 tot 16.30 uur. 

Financieel:
€395,- 

Data:
4 lesdag van 10.30 tot 16.30 uur. 
Vrijdag 19-04-2024
Zaterdag 20-04-2024
Vrijdag 17-05-2024
Zaterdag 18-05-2024

Lokatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10

snro-keurmerk-sa.jpg  crkbo-instelling-300x207.jpg

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

 • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
 • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
 • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
 • LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
 • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)


Andere Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten waar accreditatie is aangevraagd:

NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 24 NAP aangevraagd

zhong-accreditatie.jpg