Heilzame stinksokken?!?

Stel je de volgende situatie voor; Je bent met je kinderen en vriendin op wandelvakantie. Dag drie, net lekker ingelopen, stralend weer en iedereen uitgelaten de berg op. De paden op, de lanen in... zie je ziet het voor je? Je altijd nieuwsgierige kinderen kiezen dit perfecte moment om aan je partner te vragen: “Op school had de juf het over een ‘hink-stap-sprong’... wat is dat?” En je altijd didactisch ingestelde partner ziet een prachtig leermoment. Met een grote grijns spant ze haar spieren en zegt: “let goed op!”

Voordat je weet wat er gebeurt, is het ‘hink-stap-KRAK’!! Met een sierlijke zwik zakt je betere helft door haar enkel, een ‘mooie’ verrekking. Tijdens het lopen gaat het nog maar na de wandeling op de bank zwelt haar lieflijke enkel op tot het formaat van een gespannen vleestomaat. Met het vooruitzicht om de rest van de week met de kids langs het zwembad te moeten zitten zoek je wanhopig naar een oplossing: een uur masseren, stimulatie met acupunctuur… meer dan een beetje verlichting biedt het niet, de vleestomaat blijft koppig waar ‘ie is.

Wat zou je zeggen als ik uit ervaring kan vertellen dat mijn partner na één dag weer de berg op en af kon strompelen na behandeling met een viertal simpele benodigdheden waar je in vrijwel iedere vakantiesituatie makkelijk aan kan komen?

Nieuwsgierig naar het wondermiddel? Laat ik je verklappen dat het hier gaat om een ‘niet heel fris maar zeer effectief’-compres. Even een nacht een wasknijper op je neus vanwege deze stinksok, maar het effect mag er zijn!

In de volgende blog zal ik je het recept verklappen. Kan je zolang niet wachten en wil je meer weten over andere externe kruidenformules en bereidingen?

Meer informatie over de bijscholing Externe Applicaties

Inschrijven voor de bijscholing Externe Applicaties (nog 1 plaats vrij voor zaterdag 11-05-2019)

Terug