…dat kruisje in mijn agenda is bepalend voor mijn hele schema…

Vanwege de privacy zijn gebeurtenissen en personen aangepast, zodat niemand zichzelf of een ander zal herkennen.

Een aantal jaar geleden ging ik met een groepje vrouwen uit eten ter afsluiting van een gezamenlijk project. Ik had me erg verheugd op deze avond: we zouden in een top restaurant gaan eten. En goed eten mét goed gezelschap, daar word ik erg blij van.

De tafel voor tien werd al snel vol gezet met de meest heerlijke gerechten, en de glazen met smaakvolle wijnen gevuld. Mijn buurvrouw bedankte voor de wijn en vertelde al bij aanvang van het diner dat ze het niet laat zou maken. Ze fluisterde me toe dat ze al twee tabletten pijnstilling had ingenomen, helaas zonder resultaat. Ik vroeg haar waar ze last van had, waarop ze -net iets te hard-antwoorde dat ze net ongesteld was geworden en dat HET iedere maand weer een drama was.

De buurvrouw naast haar, die alles gehoord had, mengde zich in het gesprek: “jij ook…, ik heb ook iedere maand weer een drama...ik plan vergaderingen of belangrijke dingen op mijn werk aan de hand van mijn cyclus…dat kruisje in mijn agenda is bepalend voor mijn hele schema.”

En voordat we het zelf in de gaten hadden, was HET (de ongesteldheid) onderwerp van gesprek. De kruikjes, speciale pijnstillers, toiletbezoekjes, donkere kleding, verhullende vesten en blouses, anti-doorlek-slips, maandverbanden en tampons vlogen (gelukkig figuurlijk).

Sacha

Terug