Citroen champignons salade

De in citroensap gemarineerde champignons zijn een van oorsprong Spaans recept. Ze zijn ideaal voor de daar erg warme zomerse dagen. Ze werken verkoelend en gaan uitdroging tegen. De broccoli en peterselie werken als diureticum om overtollig vocht af te drijven. De kidney bonen en kappertjes versterken de spijsvertering en beschermen tegen te veel koeling.

Benodigdheden:
1 doos Champignons
1citroen
1 bosje peterselie
1 potje kappertjes
250 gram kidney bonen
1 stronk broccoli

Snijd de champignons door de steel in vieren. Bak ze +/- 9 minuten op een laag vuur in een scheut olijf olie tot het vocht wat ze los laten verdampt is. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit en doe het samen met wat peper en zout in een brede kom. Roer de champignons goed door de marinade. Laat ze 5 uur trekken.

Kook de kidney bonen voor aangegeven tijd (afhankelijk van of ze gedroogd ofvoorgekookt zijn). Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd ze in plakken van 2 cm dik. Blancheer ze voor 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel de broccoli en bonen koud af om verder garen tegen te gaan. Snijd de peterselie fijn en meng alle ingrediënten. Breng het verder op smaak met peper, zout en het vocht van de kappertjes.

Eet smakelijk

Job

Terug