Vuurcuppen

Bijscholingen

In de ééndaagse bijscholing Vuurcuppen leer je wanneer en hoe je een behandeling kunt gegeven met vuurcuppen. Na deze bijscholing heb je jezelf de besproken technieken van het vuurcuppen eigen gemaakt en weet je in welke situaties je deze moet toepassen.

De bijscholing is met name gericht op het verkrijgen van praktische vaardigheden van het vuurcuppen. Onder deskundige begeleiding oefen je de technieken van het vuurcuppen en wordt je één-op-één gecorrigeerd om de technieken goed uit te kunnen voeren. Tevens leer je de diagnostische betekenis van verschillende vormen van Sha (de verkleuring die ontstaat tijdens en na het cuppen) te begrijpen.

Materiaal:
Voor deze bijscholing moet je je eigen vuurcuppen-materiaal meenemen. Dit bestaat uit: 6 grote cups (diameter 6,5 cm), een klempincet (bij voorkeur een gebogen tampontang met aan de uiteinden ogen en een vergrendeling), wattenbollen, alcohol (96%), een apothekerspotje of iets soortgelijks, een aansteker en massageolie.

Theorie

Tijdens het theoretische gedeelte van de bijscholing (20%) gaan we in op het materiaal gebruik bij vuurcuppen, de verschillende technieken van vuurcuppen en de indicaties en contra-indicaties van vuurcuppen. Daarnaast worden de verschillende vormen van Sha (de verkleuring die ontstaat tijdens en na het cuppen) uitgebreid geillustreerd door middel van foto's en besproken en uitgelegd zodat de diagnostische betekenis hiervan duidelijk wordt.

Praktijk

Tijdens het praktijkdeel (80%) wordt veel aandacht besteed aan de basistechnieken van vuurcuppen: de vlamgrootte, het aantal cups, de grootte van cups en het plaatsen van de cups (juiste snelheid en kracht). Daarna worden er vier verschillende technieken van vuurcuppen geoefend: licht, matig en krachtig cuppen en het ‘flash’-cuppen.

 

TCG-therapeuten of 2e jaars TCG-studenten

Tijd:
1 Dag van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€ 130,- inclusief handout

Locatie:
Zoetermeer: Einsteinlaan 10

Datum:
Zaterdag 4 november 2023 van 10.30 tot 16.30 uur.

 

snro-keurmerk-sa.jpg   crkbo-instelling-300x207.jpg

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Andere Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten:

  • NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) code AT
  • NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 6 NAP in cat 1

nva-accreditatie.jpg           zhong-accreditatie.jpg