Depressie

Bijscholingen

Sertraline, Venlafaxine, Citalopram, deze namen klinken je vast bekend in de oren. Hoe vaak gebeurt het niet dat een patiënt een andere hulpvraag heeft maar al jarenlang deze middelen blijkt te gebruiken? Welke klachten horen dan eigenlijk bij de depressie en welke zijn bijwerkingen van de medicatie? Hoe beïnvloedt de depressie de algemene gezondheidstoestand van de patiënt? Het antwoord op deze vragen blijkt vaak genuanceerder dan we eerst zouden denken. Zelfs daar waar depressie de hoofdklacht is, kan de oorzaak anders zijn dan we vermoeden. Postnatale depressie bijvoorbeeld, is vaak niét het gevolg van bloed-Leegte!

Jaarlijks slikken 1,1 miljoen mensen in Nederland antidepressiva. Depressie is een aandoening die velen minstens eenmaal in hun leven treft. De sociale en economische gevolgen zijn enorm. Sommigen zijn langdurig neerslachtig of angstig. Waar antidepressiva bij echte depressies zeer zinvol zijn, hebben ze vaak vervelende bijwerkingen.

In deze nascholing zal depressie vanuit meerdere invalshoeken uit de TCG worden benaderd en zullen specifieke gevallen zoals postnatale depressie en ouderdomsdepressie uitgebreid worden behandeld. Zowel acupunctuur- als kruidenformules zullen aan bod komen voor het opzetten van effectieve behandelstrategieën voor de behandeling van depressie en de bijwerkingen van de medicijnen.

TCG-therapeuten of 2e jaars TCG-studenten

Tijd:
zaterdag 14 juni 2025 van 10.30 tot 16.30 uur.

Financieel:
€130,- inclusief hand-out

Datum:
zaterdag 14 juni 2025 van 10.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Zoetermeer, Einsteinlaan 10 en online te volgen

snro-keurmerk-sa.jpg          crkbo-instelling-300x207.jpg

Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geldt de accreditatie bij een groot aantal beroepsverenigingen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundige Therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Andere Beroepsverenigingen die zich alleen richten op TCG-therapeuten:

  • NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) code ATK
  • NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) voor 6 NAP in cat 1

Andere Beroepsverenigingen:

  • NWP

nva-accreditatie.jpg              zhong-accreditatie.jpg