Wendy samen met haar partner aan de studie bij Bo Yi

Momenteel volg je bij Academie Bo Yi de opleiding Chinese Kruiden. Je man studeert nu ook bij ons en je bent ter oriëntatie met hem naar de open dag geweest van Academie Bo Yi. Was deze open dag voor hem doorslaggevend om ook met TCG te beginnen?

Ja, tijdens de open dag merkte hij al dat er veel kennis aanwezig is bij de docenten en het praktijk-gedeelte tijdens die dag was erg motiverend. In plaats van enkel te mogen kijken mochten de deelnemers zelf proberen te masseren en acupunctuurnaalden te plaatsen (op een wc-rol). Er werd daarbij goede uitleg gegeven zodat men ook meteen kon ervaren hoe het tijdens een les gaat. Dat mijn man toen beter gevonden werd dan mij (oeps :-() gaf hem een goede motivatie om te beginnen met de eenjarige opleiding Tuina Massage. Hij was daarna meteen ‘verslaafd’ aan Chinese Geneeskunde.

Kan je me vertellen welke therapeutische disciplines jij nu tot je beschikking hebt?

Ik ben begonnen met Voetreflexplus volgens zowel de westerse als de Chinese visie en daarop volgden Tuina en Acupunctuur.

Je had dus al een praktijk voordat je bij Academie Bo Yi kwam studeren?

Ja, na de opleiding Voetreflexplus ben ik mijn praktijk gestart. Om hier echt mijn beroep van te kunnen maken, was het echter noodzakelijk om meer kennis op te doen van de traditionele Chinese geneeskunde. Al vrij snel heb ik toen besloten om bij hetzelfde instituut de opleiding Tuina Therapie te gaan volgen.

En daarna ben je acupunctuur gaan studeren bij Academie Bo Yi ter aanvulling op de Tuina therapie en voetreflexologie?

Klopt, dit was voor mij een logisch gevolg. Als je eenmaal begonnen bent met Chinese geneeskunde studeren is het lastig om te stoppen!

Kan je aangeven hoe je destijds bij Academie Bo Yi terecht bent gekomen?

Ik was niet tevreden over het instituut waar ik Tuina Therapie gevolgd heb. Tijdens mijn speurtocht naar een ander instituut ben ik bij Academie Bo Yi terechtgekomen. Het feit dat Academie Bo Yi SNRO erkend is, was voor mij doorslaggevend. Verder kwam Academie Bo Yi op de site erg goed over en achteraf gezien had ik geen betere keuze kunnen maken. Tijdens mijn opleiding Acupunctuur heb ik zoveel geleerd over Chinese geneeskunde, elke les was boeiend en ik keek er elke keer weer naar uit om er naartoe te gaan.

Ben je de acupunctuur al direct tijdens je studie gaan gebruiken bij de patiënten in je praktijk?

Jazeker, ik ben het direct in gaan zetten. Eerst voorzichtig af en toe een naald maar later werd dit steeds meer.

Geweldig, knap hoor. Heb je een drempel ervaren om acupunctuur toe te gaan passen bij je behandelingen, of liep dit soepel in elkaar over?

In het begin was naalden zetten bij patiënten zeker een drempel, maar doordat we op de lesdagen bij Academie Bo Yi veel praktijkles krijgen en door het volgen van de verplichte interne stagedagen worden we door de jaren heen steeds zelfverzekerder. Ook in de omgang met patiënten.

Hoe heeft de opleiding je werk beïnvloed?

De opleiding Chinese Acupunctuur bij Academie Bo Yi heeft mij veel gebracht doordat ik daar geleerd heb om een goede diagnose te stellen en op basis daarvan de behandeling uit te voeren. Dit merken mijn patiënten direct want de resultaten zijn beter geworden. Ik zie dit ook aan de goede mond-tot-mond reclame van mijn patiënten.

Inmiddels voer ik fulltime praktijk en ik ben dan ook blij dat mijn man me hierbij steeds meer kan ondersteunen.

En nu maak je de sprong naar de opleiding Chinese Kruiden bij Academie Bo-Yi, met dezelfde motivatie als destijds voor acupunctuur?

Nee, mijn motivatie lag nu ook in een ander aspect; Ik ben niet alleen aan de opleiding Chinese Kruiden begonnen voor de kruidenleer maar vooral ook om mijn pols- en tongdiagnostiek nog beter onder de knie te krijgen. De leraren zijn daarin, naar mijn idee, enorm kundig en ik leer hierin elke les weer veel bij. Bij de opleiding Chinese Kruiden bij Academie Bo Yi is het niet alleen tijdens de interne stage dat je patiënten behandelt, maar tijdens elke les nodigen we een patiënt uit om een volledige anamnese te oefenen, een behandelplan op te stellen en een kruidenformule samen te stellen. Je leert hier toch het meeste van; van de praktijk!

Mooi verhaal Wendy.
Bedankt voor het delen, heel veel succes met de opleiding Chinese Kruiden en tot snel bij Academie Bo Yi!!

Terug