The Life of a Bo Yi student! Starring Corrina

Had je voordat je je hebt ingeschreven bij Bo Yi al enige TCG ervaring?
Een vriendin van mij is acupuncturist, zij heeft mij diverse malen behandeld. Ook heb ik op de open dag van Bo Yi een gesprek gehad met Ki-Jan en hem verteld over mijn fysieke klachten. Er is namelijk fibromyalgie bij mij geconstateerd, ik was benieuwd hoe dit mijn studie zou kunnen beïnvloeden. Hierop was Ki-Jan vrij duidelijk; laten we eens een afspraak maken buiten de Academie om, kijken wat er precies met je aan de hand is en wat we eraan kunnen doen!

Zo gezegd, zo gedaan….ik heb me ingeschreven voor de BCG opleiding en ik ben inmiddels ook een aantal maanden bij Ki-Jan onder behandeling. Hij behandelt me met Tui-Na en dit heeft al een zeer bijzonder effect, maar het veranderen van mijn leefstijl is minstens zo’n groot succes gebleken.

Op advies van Ki-Jan ben ik gestopt met het nuttigen van zuivelproducten, ben enorm gaan minderen met suikers en koolhydraten, ben elke ochtend kippensoep gaan eten, eet 3 keer per dag warm en eigenlijk niks meer rauw. Ook is het advies om 2 keer per dag 30 minuten te wandelen, dit lukt me nu niet, dus ik maak er 1 keer een uur van! Dit is mijn TCG ervaring tot nog toe!

Heb je al merkbaar resultaat van deze enorme veranderingen in je leefpatroon?
Jazeker! De klachten die ik ‘normaal’ heb uiten zich eens per maand in een griepachtig gevoel en pijn door heel mijn lichaam. Dit put me dan voor dagen uit en ik kan niet zo veel hebben. Deze klacht is al enorm verminderd, ik ben veel minder kortaf en heb meer energie, ook houden de klachten minder lang aan.

Je hebt nu 1 les achter de rug, heb je nu al iets geleerd van het ‘oosters denken’?
Nou, de eerste les hebben we ons vooral aan elkaar voorgesteld, wat ik enorm leuk vind trouwens. Het maakt direct duidelijk hoe belangrijk persoonlijke omgang is bij Academie Bo Yi. Daarna hebben we wel wat basistheorie doorgenomen. Wat ik wel al duidelijk merk, nu ik thuis aan het studeren ben, is dat het geen zin heeft om uren te studeren.

Dit is allemaal gebaseerd op een enorm andere manier van dingen bekijken; dat beetje bij beetje het ‘Chinees denken’ in moet dalen. Het voelt voor mij alsof alles in mijn bovenkamer door elkaar wordt geschud en de losse deeltjes daarna allemaal langzaam als "stofdeeltjes" weer neerdwarrelen. Stap voor stap de materie eigen maken, lijkt me een goede methode, en daarbij vertrouwen op de opbouw van de lessen.

Ki-Jan vertelt me veel over Yin en Yang, dan hang ik aan zijn lippen, zo enorm interessant!

Zo te horen ben je aardig ‘gegrepen’ door TCG en zit je lekker op je plek hier?!
Ja enorm, vanaf de open dag ben ik helemaal besmet met het ‘TCG virus’ en zeker ook hoe Academie Bo Yi deze materie ademt. In alles kom je het tegen, in het enthousiasme en de persoonlijke benadering en de enorme kennis en kunde van de docenten, de Qi Gong voorafgaand aan de lessen en de altijd weer vers en heerlijk bereide lunch; alles is in lijn met het Traditioneel Chinees denken! Ik ben echt helemaal ‘TCG-fan’ en die praktijk gaat er zeker komen, vroeg of laat, want ik wil hier goed mijn tijd voor nemen!

Wat ik ook erg belangrijk vond in mijn keuze voor Academie Bo Yi, is het feit dat ze mij niet het gevoel hebben gegeven mij snel iets te willen verkopen. Mijn doel was eigenlijk de Kruiden-opleiding gaan volgen. Waar dit bij andere opleidingsinstituten geen enkel probleem was, ik kon zo beginnen, werd dit me sterk afgeraden door de docenten van Academie Bo Yi. Sterker nog, ze zouden me niet hebben toegelaten. Het is echt noodzakelijk eerst wat meer vertrouwdheid te krijgen met het Traditioneel Chinees denken en de Chinese filosofie en TCG basiskennis op te bouwen. Eerst het basisjaar volgen is het advies dat ik kreeg, dan kiezen voor Acupunctuur of Tui-Na en daarna eventueel de Kruiden-opleiding volgen! Dit advies heb ik dus ter harte genomen en nu zit ik er middenin! Superleuk en Super interessant,

Een erg goed gevoel, dat ik word opgeleid tot een goede TCG-therapeut en niet tot een TCG diploma!!

En die kruidenopleiding ? Die wil ik heel graag in de toekomst doen , maar nu eerst de BCG !

Corrina

Terug