Sandra: "Zó wil ik ook leren masseren!"

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sandra van Luinen en heb een praktijk voor VoetreflexPlus therapie en Tuina massage in Waddinxveen. 10 jaar geleden ben ik begonnen als sportmasseur.

Hoe ben je bij Academie Bo Yi terecht gekomen?
Via internet kwam ik op de site terecht. Ik was op dat moment op zoek naar een verdiepingsslag in de TCG. De informatie sprak mij heel erg aan en tijdens de Internationaal Therapeut beurs heb ik de stand van Bo Yi bezocht. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.

Waarom heb je gekozen om in te stromen bij Academie Bo Yi?
Het enthousiasme van de docenten, het lesmateriaal en vooral ook de uitvoering van de technieken. Zó wilde ik ook leren masseren.

Wat vind je goed aan Academie Bo Yi?
Ik vind het prettig dat de opleiding helemaal in het teken staat van de Chinese Geneeskunde. Deze kennis wordt vanaf de start op een prettige manier aangeboden en wordt steeds verder verdiept en uitgebouwd. Het leggen van verbanden is daarbij voor mij een belangrijk onderdeel. Hierdoor ontstaat een beter begrip van de TCG en geeft je extra handvaten om de stof eigen te maken. De informatie en filmpjes via Mijn BoYi, en ook het oefenen met studiegenoten is prettig bij het leren van de theorie én de technieken.

Wat vind je kenmerkend aan de lesdagen en interne stagedagen?
Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen aan docenten. Tijdens de praktijklessen wordt veel tijd besteed aan een correcte uitvoering van de verschillende technieken. Er wordt veel gecorrigeerd waardoor de technieken steeds verder verfijnd kunnen worden en de effectiviteit van de behandeling vergroot.

Hoe heb je jouw studie ervaren?
Vorig jaar is de basis gelegd voor de theoretische kennis en de Tuina Technieken. Daar wordt dit jaar, Tuina Therapie 1, verder op doorgebouwd. Het is een pittige opleiding en er gaan heel wat uurtjes in zitten, maar het is super interessant! Er heerst een prettige sfeer en de studiedagen vliegen voorbij.

Hoe ben je in aanmerking gekomen met Tuina?
Tijdens mijn opleiding tot VoetreflexPlus Therapeut ben ik opgeleid in zowel de Westerse als de Chinese voetreflexologie. In het laatste jaar van deze studie ben ik op studiereis geweest naar China, Beijing en heb daar Tuina lessen gevolgd en stage gelopen in verschillende ziekenhuizen.

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om een studie bij Academie Bo Yi te gaan volgen?
Doen!

Terug