Paula over haar schoolkeuze

Paula, wat tof dat je je hebt ingeschreven bij Academie Bo Yi.
Wil je jezelf kort voorstellen?

Nou, ik ben dus Paula, 34 jaar, geboren in Utrecht en woon nu in Barneveld. Ik heb een lieve zoon, Kiman van 6, en ik ben nu 27 weken zwanger van Baby nummer 2! :-)

Mijn schoolloopbaan ben ik begonnen op het Gymnasium, ik heb in de USA daar mijn High School diploma gehaald. Later heb ik in Deventer de Landbouwschool gedaan. Ik heb dus van alles gedaan, maar heb nooit ergens écht mijn draai kunnen vinden.

Ik ben een ondernemend type en heb me jaren beziggehouden met het geven van paardrijles en het drijven van handel in sportpaarden. Uiteindelijk heb ik naast die werkzaamheden een vaste inkomstenbron gezocht op kantoor. Ik was verzekeringsadviseur en ben uiteindelijk verder gegaan richting sales: accountmanagement. 

Mijn paarden heb ik echter nooit weggedaan en ik ben door gaan leren om op een andere manier iets met paarden te kunnen doen, zonder dat daar de verkoop bij kwam kijken. Inmiddels ben ik gecertificeerd paardencoach en Cranio-Sacraal-therapeut voor paarden. Vanuit het behandelen van paarden kwam ik de behandelmethode ‘Guasha’ tegen; een oude oosterse schraaptechniek die enorm effectief is bij mens en dier. Na een workshop van een dag ben ik de hele opleiding tot Guasha-therapeut (voor mensen) gaan volgen.

Tijdens het behandelen van paarden kreeg ik eigenlijk steeds vaker de vraag of ik ook mensen behandel. Mijn antwoord was eerst echt altijd: “Nee, ha..ha...”, mensen behandelen zag ik in eerste instantie niet zitten. Ik vind mensen wel leuk hoor, maar het zat gewoon niet in mijn systeem. Uiteindelijk ben ik toch mensen gaan behandelen en de resultaten waren zo goed dat ik me nu zelfs focus op het behandelen van zowel volwassenen als kinderen. Ik doe dit voornamelijk met een combinatie van Guasha en Auriculotherapie (ooracupunctuur). Mijn partner is Acupuncturist en we kunnen elkaar dus mooi aanvullen.

Verder vind ik leren erg leuk, sport ik graag en dans ik graag de Salsa of Kizomba.

Jeetje, je bent een bezige bij (of werkpaard), mooi hoe je zo je eigen weg aan het volgen bent en leuk ook dat je partner Acupuncturist is. Hij heeft zijn opleiding niet bij Academie Bo Yi gevolgd, hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Tijdens mijn opleiding tot Guasha-therapeut wist ik direct dat ik verder wilde met acupunctuur. Mijn partner is inderdaad ergens anders opgeleid, maar ik ben eigenlijk op een soort speurtocht gegaan naar een opleiding, waarvan ik denk dat deze goed bij mij zou passen. Dit vind ik toch wel heel belangrijk!

Er zijn meerdere opleidingen, ook bij mij in de buurt, maar ik had niet het idee dat ik daar zou passen. 

Ok, duidelijk, je hebt je gevoel gevolgd. Heb je ook andere open dagen bezocht op TCG-gebied?

Nee, ik heb wel heel veel tijd besteed aan het bekijken en vergelijken van de diverse onderwijsprogramma’s etc.

Ik begrijp het, je hebt je online ingelezen en hierop je keuze gebaseerd om Academie Bo Yi te bezoeken. Wat sprak je het meeste aan tijdens onze Open dag?

Wat ik erg goed vind aan jullie open dag is dat de hele dag in het teken stond van één casus. Daarbij werden de 3 disciplines van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TuiNa, Chinese Kruiden en Acupunctuur) uitgelicht; hoe zou men, per discipline, de klacht aanpakken? De praktijk werd direct aan de theorie gekoppeld. Zo konden we dus meteen met meerdere disciplines kennismaken en werd ook duidelijk hoe deze elkaar kunnen aanvullen. 

Daarbij kijk je natuurlijk ook of er een klik is met de docenten en of er ook plaats is voor wat humor en ontspanning.

Leren wordt anders heel zwaar en saai ;-) 

Nou, je hebt je bij ons ingeschreven, dus die klik heb je ervaren ;-)
Is er nog een andere motivatie voor je keuze voor Academie Bo Yi?

Jazeker, een andere reden dat ik voor Bo Yi heb gekozen is de opzet van de opleiding. Ik ben erg praktisch ingesteld en vind het leuk om het geleerde direct (waar mogelijk) toe te passen in de praktijk. Daarom heb ik me ingeschreven voor het basisjaar incl. Tuina Massage.
Ik vind het ook prettig dat er bij Bo Yi meerdere mogelijkheden zijn naast Acupunctuur. Chinese geneeskunde is nu eenmaal heel breed. 

Dat de lesdagen met QiGong beginnen vind ik ook een grote plus; even met goede energie de dag beginnen.

Nou Paula, je klinkt enorm enthousiast!
We vinden het erg leuk dat je voor Academie Bo Yi hebt gekozen en kijken ernaar uit je de kennis en vaardigheden van TCG bij te gaan brengen.
Voor nu wensen we je heel veel geluk tijdens de laatste maanden van je zwangerschap.
Geniet van deze mooie tijd en tot in september!

Terug