Caterina Krugers en haar kruiden studie

Caterina Krugers studeert Chinese Kruiden bij Academie Bo Yi en werkt als apothekersassistente bij de Natuurapotheek in Pijnacker. Daar heeft ze heel veel Chinese medicatie met de hand bereid en zo heeft ze dus al veel ervaring met Chinese Kruiden opgebouwd.

Caterina is bij Academie Bo Yi terechtgekomen na een langslepende lichamelijke klacht. Deze klacht ligt ten grondslag aan haar interesse in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met de westerse geneeskunde kwam ze niet verder. Pas toen ze via haar werkgever in aanraking kwam met de Oosterse geneeskunde, vond ze soelaas. Ze merkte vrijwel direct resultaat, en dat wekte haar interesse nog meer. Ze is diverse scholen gaan vergelijken, heeft open dagen bezocht en kwam tot de conclusie dat de filosofie van Academie Bo Yi het beste bij haar past.

Caterina ervaart de opleiding bij Academie Bo Yi als positief. Voorafgaand aan de opleiding Chinese kruiden heeft ze de opleiding Basis Chinese Geneeswijze gedaan. Tijdens die cursus, net als bij de opleiding Chinese Kruiden, zat ze in een zeer gemotiveerde groep medestudenten. De onderlinge contacten zijn uitstekend, de docenten zijn makkelijk benaderbaar en bovendien erg enthousiast. Zo blijf je nooit lang met een vraag zitten, er is hulp op alle fronten en dat vindt ze heel fijn.

Wat Caterina hoopt te bereiken met deze opleiding, is verdieping van haar kennis van de Chinese kruiden. Zo probeert ze zich verder te professionaliseren, zowel op haar werk als in het dagelijkse leven. De Chinese geneeswijze is voor haar een manier van leven geworden die heel erg bij haar past en heel natuurlijk is, zo heeft ze de afgelopen jaren ontdekt.

Wat ze zo interessant vindt aan haar opleiding, is dat kruiden niet alleen genezend werken, maar ook ondersteunend. Het is de kunst om de juiste kruiden te combineren tot een goed werkende formule voor een optimale werking.

Als Caterina naar de toekomst kijkt, ziet ze geen duidelijk carrièrepad voor ogen. Ze heeft geen ambitie om therapeut te worden, maar ze vindt studeren leuk - en dan in het bijzonder de TCG. Heel blij is ze met de vele bijscholingen die Academie Bo Yi organiseert, een aantal daarvan wil ze zeker gaan volgen.

Al met al is Caterina erg tevreden over de opleiding die ze bij Academie Bo Yi volgt:
“Ik zou iedereen die zich voor de Traditionele Chinese Geneeskunde interesseert willen adviseren om bij Academie Bo Yi te gaan studeren. Er is een breed scala aan opleidingen die uitstekend op elkaar aansluiten. Daarbij is de leeromgeving veilig, zijn de groepen niet te groot en zijn er heel veel ondersteunende extra’s, zoals bijvoorbeeld de examinatortraining, studie/loopbaanbegeleiding en de stagedagen op school met patiënten. De docenten, allemaal zeer ervaren en werkzaam als therapeut, blijven zich ook zelf voortdurend bekwamen. En - heel belangrijk - de theorie en praktijk sluiten perfect op elkaar aan. Bovenal stralen de docenten hun passie voor het vakgebied uit, waardoor de studie niet alleen interessant maar ook echt leuk wordt!”

Terug