Jeannet over haar 2e jaar acupunctuur

Jeannet Botter is 48 jaar oud en studeert bij Academie Bo Yi. Ze woont met haar man en haar jongste kind (19) in Nijeveen. De oudere kinderen zijn al uit huis. Nijeveen is een klein dorp in de zuidwesthoek van Drenthe, tussen Meppel en Steenwijk. In Meppel heeft ze haar praktijk, waar ze fulltime behandelingen uitvoert: voetreflexologie, de Dorn-Methode (een behandelvorm waarbij ruimte uit de gewrichten van de heup en schouders wordt gehaald door het uitvoeren van een simpele correctie) en acupunctuur. Wat ze mooi vindt van deze drie behandelmethoden is dat ze elkaar, waar nodig, prima aanvullen.

Jeannet gaf eerst les in het basisonderwijs. Omdat ze de werkdruk te hoog vond, is ze in 2008 helemaal met het onderwijs gestopt en heeft ze zich volledig op haar natuurgeneeskundepraktijk gericht. Al in 2004 heeft Jeannet de vakopleiding tot voetreflextherapeut afgerond; haar praktijk groeide ondertussen gestaag door. Daar haalde ze wèl voldoening uit. Hierdoor was de keuze om deze stap te zetten op een gegeven moment niet moeilijk meer!

Ook al sinds 2004 is Jeannet aangesloten bij de VNT (Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en is ze daarbinnen lid van de Onderwijscommissie. De rol van de Onderwijscommissie is het bewaken van de kwaliteit van de opleidingen, de bij- en nascholingen en de therapeuten zelf. De accreditatie van de opleidingen wordt o.a. gedaan door de SNRO, een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging in de integrale en complementaire gezondheidszorg.

Jeannet houdt zich het meest bezig met de accreditatie van nascholingen en nascholingsinstituten. De aanvragen tot accreditatie beoordeelt ze eerst op papier. Daarna bezoekt ze de opleidings- en/of nascholingsinstituten, visiteert ze lesdagen, heeft ze gesprekken met directies en docenten, geeft ze adviezen over lesmateriaal en -opbouw, etc. Hier kan Jeannet aardig wat van haar kennis en ervaring in kwijt!

Naast de Dorn-Methode is acupunctuur heel belangrijk in haar praktijk. De opleiding tot acupuncturist is ze begonnen bij Academie Qing Bai, maar hier liep ze vast op het massale en onpersoonlijke van de opleiding. Toen Ki-Jan, Niels en Loed van start gingen met Academie Bo Yi, hoefde Jeannet niet lang na te denken en heeft ze de overstap gemaakt. Ki-Jan en Niels kende ze als stagebegeleiders van de studiereis naar China. Loed kende ze van zijn TCG-praktijk in Meppel. Alle drie zijn ze enorm gemotiveerd en betrokken, iets wat Jeannet heel belangrijk vindt.

Tijdens de opleiding heeft ze het persoonlijke contact, de wil om te ondersteunen en de online studie-omgeving als erg prettig ervaren. Bovendien maakt Academie Bo Yi gebruik van de modernste onderwijstechnieken en gaan ze heel goed in op dat wat leeft binnen de groep. Kortom: Jeannet is blij met Academie Bo Yi!

Naast haar praktijk biedt ze samen met een aantal andere docenten bij- en nascholingen aan voor masseurs en voetreflextherapeuten. Deze scholingen zijn bedoeld als verdieping in een specifiek onderwerp. Waarom Jeannet les is gaan geven? Omdat ze zelf ervaren heeft wat het betekent om haar werk vanuit haar hart te doen en er helemaal achter te kunnen staan, waardoor het gaat stromen. Van wat eens begon als haar hobby, heeft ze – mede dankzij Academie Bo Yi - haar vak kunnen maken, en het lesgeven daarin vindt ze geweldig. Het contact met studenten, het leren vàn en mèt elkaar blijven Jeannet inspireren en motiveren om op deze weg door te gaan.

Als laatste vroegen we Jeannet waarom mensen een opleiding bij Academie Bo Yi zouden moeten gaan volgen: “Bij Academie Bo Yi is studeren leuk! Door de verschillende oefeningen en opdrachten wordt de kennis uit de boeken ‘echt’ en ‘voelbaar’. De docenten inspireren, motiveren en de begeleiding is perfect. Ook zij doen alles vanuit hun hart!”

Terug