Inge over haar eerste online les

Hey Inge, wil je jezelf eens voorstellen; wie ben je, waar kom je vandaan en wat houdt je zoal bezig?

Ik ben moeder van een heerlijke puber van 13 jaar, partner van een lieve man én zelfstandig ondernemer. Ik woon en werk in het centrum van Breda. In mijn bedrijf ‘Nieuwe Ruimte’ geef ik QíGōng-les en Tuina-massages. In 2018 heb ik een 3-jarige opleiding TCG afgerond bij het CNGO in Tilburg. Om mijn kennis en kunde te verdiepen ben ik afgelopen augustus begonnen aan de BCG-opleiding Tuina Massage bij Academie Bo Yi.

In ‘Nieuwe Ruimte’ verhuur ik ook ruimtes aan gelijkgestemde ondernemers zoals docenten, begeleiders en sprekers om activiteiten te houden die passen binnen het concept van het bevorderen van natuurlijke gezondheid, verbinden en inspireren.

Maandelijkse organiseer ik bijeenkomsten voor het ‘netwerk Bredames, betekenisvol ondernemen’, waar vrouwelijke ondernemers elkaar treffen om kennis en informatie uit te wisselen over ondernemerschap, verbinding en het vinden van inspiratie.

Zo, druk baasje dus. En dan ben je ook nog een nieuwe studie begonnen, je bent nu over de helft van het eerste jaar Tuina Massage. Hoe bevalt de opleiding je zover, voldoet deze aan je verwachtingen?

Ik ben erg enthousiast over de lesstof, de opbouw, de lessen, de docenten en mijn medestudenten. De theorie is voor mij deels een opfrisser, maar ik heb, zeker het 2e deel van het jaar, al ontzettend veel nieuws en helderheid van zaken gekregen. De praktijklessen zijn ontzettend fijn, vooral omdat je meteen wordt gecorrigeerd zodra je neigt om jezelf iets verkeerds aan te leren.

Wat fijn dat je zo enorm enthousiast bent. We leven momenteel in een vreemde, haast surrealistische periode, doelend op het COVID-19 virus natuurlijk. Hoe vind jij dat wij er bij Academie Bo Yi tot nu toe mee omgaan?

Ik herkende direct het volgen van de landelijke besluitvorming. Ik sta versteld van het ontzettend flexibel reageren op het besluit van sociaal afstand houden en niet bijeenkomen. Het alles op alles zetten om een volwaardige les te geven, maar dan online, daar heb ik enorme waardering voor.

Fijn te horen, dank je wel voor de waardering. Kun je er achterstaan dat we voorlopig de lessen online geven?

Ja zeker!

Je hebt inmiddels de eerste online les achter de rug. Kan je hier iets over vertellen; hoe is dit verlopen en ben je door Academie Bo Yi voorbereid op deze manier van het volgen van de les?

Ik ben zelf niet zo heel ‘lenig’ als het gaat om online communicatie. Ik kreeg een mail van Bo Yi met de informatie die nodig was, maar het zijn vooral mijn medestudenten geweest die me hebben geholpen om op het juiste moment de juiste URL te hebben en ingelogd te zijn. Wij hebben als klas ook nog 3 dagen voorafgaand aan de les geoefend. Dat stelde mij er gerust over dat mijn apparatuur kennelijk adequaat is.

Fijn dat je met jouw groep zo goed samenwerkt. Is de communicatie betreffende deze situatie goed verlopen voor jouw gevoel?

Het was een goed idee vanuit Bo Yi om de dag ervoor even proef te draaien. Dat was prettig en kostte niet veel tijd. Misschien had er nog iets meer toelichting met plaatjes gegeven kunnen worden in de eerste mail over hoe het werkt, voor de degenen voor wie ‘digitaal geen moedertaal is’, zoals bij mij.

Bedankt voor de goede tip Inge, we gaan deze zeker verwerken.

Natuurlijk is het nu een heel andere manier van studeren, hoe vind je het ‘digitaal les volgen’? De docent was goed te volgen en gelegenheid tot vragenstellen is gebleven. Ik meen zelfs dat iedereen gedisciplineerder was in het geven van commentaar.

Fijn dat je het goed hebt kunnen volgen, maar mis je de interactie met de docent en je medestudenten erg, of valt dat mee?

Nee, dat ging prima. Communicatie met onze klas hebben we toch wel, ook tijdens de les via Whatsapp. Gelukkig, want ook wij hebben natuurlijk nog nooit in een dergelijke situatie gezeten, en dit is ook voor ons nieuw.

Heb je tips voor ons, heb je wat gemist of wat zouden we iets beter kunnen doen?

Nog iets vaker gebruik maken van de ‘mute-knop’ zodat achtergrondgeluiden van cursisten de les niet verstoren. Verder was het prima.

Die ‘mute-knop’…die plakken we vast! ;-). We hopen allemaal van harte dat we snel weer terug kunnen naar onze vertrouwde manier van lesgeven en het persoonlijke contact. Natuurlijk ook met de start van de dag met QiGong en het doorzetten van de praktijklessen!

Ja, dat hoop ik ook. Toch was het best relaxed om geen reistijd te hebben en toch een volledige les te kunnen volgen en daarbij thuis te lunchen met mijn ‘homies’.

Nou, fijn dat je er de positieve kant van kunt zien, het is behelpen, maar we maken er allemaal het beste van!
Helaas kunnen we onze heerlijke lunch niet digitaal opdienen!

Ja, ik mis de soep en de lemper ;-)

Ja, ik ook. Dank je wel voor je open- en eerlijkheid Inge.
Veel succes met het vervolg van je studie!

Terug