"Ella stapt in de TCM-trein van Academie Bo Yi"

Ella besloot 2 jaar geleden over te stappen naar Academie Bo Yi voor haar opleiding Tuina Therapie. Zij is echtgenoot en moeder van een inmiddels volwassen zoon en dochter. Ella heeft al 25 jaar een eigen praktijk Face & Feet. Van beroep is zij Medisch pedicure, visagiste, voetreflex therapeut en allround schoonheidsspecialiste met 6 specialisaties. Zij heeft vele workshops gevolgd over voeding en voedingssupplementen.

Hoe ben je bij Academie Bo Yi terecht gekomen?
Ik was bezig met de opleiding voor TuinaTherapeut bij Total Health, in het 2e jaar, ik kon mij niet vindenin de manier hoe er les werd gegeven. Via een collega/ vriendin hoorde ik over Academie Bo Yi en heb toen contact gezocht met een student die daar de opleiding tot Tuina Therapeut volgde, voor inlichtingen. Bij het bezoek aan de open dag was ik meteen om, ik voelde dat ik daar goed zou zitten en heb me aangemeld.

Je bent tijdens je opleiding tot Tuina Therapeut ingestroomd bij Academie Bo Yi. Hoe heb je dat ervaren? En wat was het verschil?
Ik stroomde in het 1e jaar in, terwijl ik eigenlijk al 2 jaar gevolgd had, maar wat een verschil. Ik wist soms niet waar ze het over hadden als er Chinese benamingen werden genoemd. De aangeboden lesstof was zo verdiept en zoveel, dat was ik niet gewend. Ik moest alle zeilen bijzetten om het te kunnen volgen en te begrijpen. Ik miste voor mijn gevoel heel veel lesstof en verdieping. Ik heb daarom 5 extra lessen gevolgd in het Basis Chinese Geneeskunde jaar. Daarna begon het een beetje te dagen. Pas na mijn eerste tentamen had ik het gevoel dat ik in de trein zat en mee boemelde, daarvoor was het een rollercoaster voor mij. Ook de praktijk is totaal anders. Er moet veel geoefend worden.

Hoe is je ervaring bij Academie Bo Yi?
Fijne school, fijne docenten, duidelijk in de manier van les geven en communicatie. Ook naar elkaar toe, ik voelde mij snel opgenomen in het geheel. We hebben een fijne studenten groep waarin we elkaar helpen en ondersteunen.

Hoe ziet je toekomst eruit?
Ik ga voorlopig door met waar ik mee bezig ben, eerst maar eens deze opleiding afmaken! Misschien acupunctuur daarna, want de TCM is onuitputtelijk, zeer interessant en kennis vergaren blijft trekken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
De verdieping van de TCM, ik vind het fijn dat ik de switch heb gemaakt. Het wordt mij steeds duidelijker maar ik ben er nog lang niet; er valt nog veel te leren.

Oh ja: en ik zou een ieder die Tuina of Acupunctuur wil gaan doen, Academie Bo Yi aanraden!

Terug