Corrien: Go with the flow

Hey Corrien, wat een bewogen tijd he? Vreemd en spannend, maar zeker ook erg interessant, dit hadden we tijdens ons vorige gesprekje niet verwacht. Hoe heb jij de afgelopen tijd beleefd, privé en qua studie?

Het was inderdaad een rare tijd. Ik werk in de tandheelkunde en onze praktijk is 6 weken alleen voor spoedgevallen open geweest. Voor mij als baliemedewerksterbetekende dat, dat ik ongeveer een keer per week een paar uurtjes op de praktijk was om mail en post te checken en mensen met een spoedklacht te ontvangen en te woord te staan. De rest van de tijd zat ik thuis en was ik lekker bezig met studeren, van de zon genieten op mijn balkon, als het kon een ommetje maken en ‘vergeten’ hobby’s weer nieuw leven inblazen. Ik heb me in ieder geval niet verveeld. Wel vond ik het soms lastig dat het echte contact met familie, vrienden en klasgenoten er ineens niet meer was.

Ja dat snap ik, ánders is het zeker. Iedereen mist de persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Het ‘ons kent ons gevoel’ wat Academie Bo Yi zo hoog in het vaandel heeft staan! Hoe heb je de begeleiding en flexibiliteit van het Bo Yi-team ervaren?

Fijn dat je het vraagt!

Mag ik even van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen, die ervoor gezorgd heeft dat de lessen door konden gaan, een compliment te geven. Het lijkt me niet makkelijk om ineens de hele boel om te moeten gooien met alles wat daarbij komt kijken. Helemaal omdat je het nooit iedereen naar de zin kan maken! Petje af
Ik heb het gevoel dat iedereen bij Bo Yi er het beste van heeft gemaakt. Dit is zo’n typisch geval van ‘go with the flow’. Het beste wat je in een situatie als deze kan doen, denk ik!

Wat fijn dat je dit zo hebt ervaren Corrien, er wordt inderdaad hard gewerkt om binnen de mogelijkheden alles zoveel mogelijk door te laten gaan en eventuele ‘schade’ te beperken. Dank je wel!
Tijdens ons vorige interview had je het tentamen net achter de rug, met een geweldig resultaat overigens, en nu zitten we al weer vlak voor de examentijd. Door de COVID-situatie is alles anders en onzeker geweest, ook betreffende het verloop van je studie en de toetsingsperiode. Heb je het gevoel dat je klaar bent voor de examens die nu gaan komen?

Het ene moment ben ik ervan overtuigd dat het wel goed gaat komen en het volgende moment twijfel ik, maar eerlijk gezegd had ik dat gevoel voor het tentamen ook, wat dat betreft voelt het niet heel veel anders. Behalve dan dat ik probeer de onzekerheid niet de overhand te laten nemen op de zulke momenten. Dat was voor het tentamen wel anders, toen was er meer paniek, dan onzekerheid.

Dat klinkt goed joh, je mag er vertrouwen in hebben hoor!
Je staat er nu dus behoorlijk anders in dan bij het tentamen?

Ja, ik denk wel dat ik nu rustiger ben dan bij het tentamen. Als er nu een onzeker moment is neem ik Eline’s advies ter harte en ga ik even zitten om het gevoel bewust te doorvoelen en dat helpt, dan ebt het vanzelf weer weg of ik ga even een ommetje maken om mijn hoofd leeg te maken. Dat klinkt heel zen, maar het lukt niet altijd hoor. De ‘ik gooi mijn boek in een hoek’-momentjes zijn er ook nog steeds. Meestal heeft dat dan te maken met de hoeveelheid stof en de verbanden die je moet gaan zien.

Fijn dat het advies van Eline, onze studieloopbaanbegeleider, van nut is voor je! Haha, ja dus, de boeken hebben wéér mogen vliegen?
Over virussen gesproken: hoe zit het met het ‘Chinees denken’ en ‘de randjes van de puzzel’? Betrap je jezelf al op besmetting met het ‘Yin-Yang-virus’; overal en in elke tekst, nieuwsbericht of tekenfilm deze twee aanvullende tegenpolen te ontdekken?

Haha, het Yin-Yang-virus is me inderdaad niet onbekend. Het gaat als het ware onder je huid zitten. Bewust en onbewust ben ik de hele dag bezig met TCG. Ik merk dat ik anders naar mensen ben gaan kijken; alles aan een mens kan informatie geven. Als er bijvoorbeeld iemand bij mij aan de balie komt met een rood gezicht of als ik iemand aan de telefoon krijg die geïrriteerd is dan ben ik in mezelf meteen een soort lijstje aan het afwerken. Een half jaar geleden waren het de acupunctuurpunten en nu zijn het de symptomen van diagnostische patronen en verbindingen.
Een aantal collega’s en familieleden heb ik gevraagd of ik hun tong even mocht bekijken, wat hilarische reacties gaf! In eerste instantie vinden ze het een beetje gek en als ze het dan doen en ik vertel wat er binnen de TCG allemaal afgelezen kan worden van de tong, slaat het gevoel om, wordt het interessant en willen ze meer weten. Dan gaan ze vragen stellen en merk ik dat ik het lastig vind om kort en bondig uit te leggen hoe er binnen de TCG gedacht wordt. Aan de andere kant merk ik dan ook weer dat dingen waarvan ik nooit had gedacht dat het logisch zou worden dat nu wel zijn.

Wat een schitterend proces Corrien, je hebt het aardig te pakken! Hey, ik ben erg benieuwd hoe jij de online lessen hebt ervaren?

Het was anders. Soms door geluidskwaliteit lastig om de les goed te volgen en de interactie is natuurlijk niet hetzelfde als tijdens een klassikale les, zowel voor leerling als voor docent.
Ik mis de klassikale lessen wel. Ik merk dat ik thuis achter mijn laptop toch sneller afgeleid ben dan in een klaslokaal.  Ik hoop dus dat de versoepeling blijft en dat we het komende schooljaar weer klassikaal les mogen krijgen.

Inderdaad, als de afgelopen maanden met 1 woord kunnen worden omschreven, dan is het wel ‘anders’!
Waar ik ook erg benieuwd naar ben, Corrien: heb je al een keuze gemaakt betreffende het vervolg van je studie, wat ga je doen?

Ja, ik heb mijn keus gemaakt, ik kies voor acupunctuur. Dat wist ik al vrij snel in dit jaar.  En mocht je me willen vragen: ”waarom acupunctuur?”, dan kan ik alleen maar antwoorden: “dat is mijn gevoel”.

Nou ja, inderdaad, dat zou mijn volgende vraag geweest zijn, haha. Mooi hoor, leuk dat je voor Acupunctuur gaat.
Rest mij nog om je enorm veel succes met je examens te wensen en geniet er ook van! Vertrouw op jezelf, wij weten dat je het kunt. Je hebt er hard voor gewerkt.

Terug