Corinna over de helft van het studiejaar

Hi Corrien, je bent nu ruim over de helft van het studiejaar en je hebt net het tentamen achter de rug. Allereerst; hoe is het tentamen je afgegaan?

Hi Coen, alweer over de helft inderdaad, we hadden het er toevallig afgelopen zaterdag in de les nog over hoe snel het is gegaan.
Toen ik begon in september, was het tentamen een soort ‘ver van mijn bed show’ en nu is het alweer achter de rug. Het is heel bijzonder om te merken dat dingen die we in september niet begrepen nu normaal zijn geworden. Eerlijk gezegd vind ik het steeds leuker worden. We zijn net begonnen met pathologieën, superinterresant!

Het tentamen is me, ondanks de zenuwen, goed afgegaan. De theorie heb ik met een dikke 8 gehaald en bij het praktijkgedeelte had ik één fout.

Zo, dat is niet mis, wat een mooi resultaat! Hoe heb je het niveau van het tentamen ervaren, heb je hard moeten studeren voor dit resultaat of ging het je makkelijk af?

Dank je wel! Ik ben heel trots op mezelf.
Het tentamen was goed te doen. Achteraf gezien denk ik zelfs dat ik teveel gestudeerd heb, hetgeen waar iedereen, aan het begin van een opleiding bij Bo Yi, voor gewaarschuwd wordt.

En uh… nog met boeken gegooid?

Ha ha ha, niet met boeken gegooid hoor, maar ik ben een paar keer best in paniek geraakt, tot tranen toe, omdat het zoveel was en mijn planning voor het studeren niet liep zoals ik het in mijn hoofd had. Hierdoor was ik bang dat ik alle stof niet op tijd in mijn hoofd zou krijgen. Slapeloze nachten omdat de rijtjes met de orgaanfuncties door mijn hoofd gingen en ik er natuurlijk steeds een of twee vergat.

Nou trots mag je zeker zijn, je werkt er hard voor! En het praktijkgedeelte, hoe is dat verlopen, vond je het spannend?

Ik was bloednerveus. Tussen het theorie- en praktijkgedeelte ben ik even naar huis gegaan om te lunchen, maar ik kreeg niet veel door mijn keel. Ik zat samen met 3 klasgenoten in het eerste groepje dat praktijk mocht doen, maar toen ik eenmaal binnen was en zag welke punten ik moest lokaliseren werden de zenuwen minder.

Ik vond het erg fijn dat je voor jezelf een aantekening mocht maken die je op weg kon helpen als je de locatie even kwijt was door de zenuwen.

Vind je dat je tijdens de lessen voldoende bent voorbereid op het maken van het tentamen?

Ja, zeer zeker. Je krijgt voldoende ruimte om vragen te stellen en al lijkt het in het begin allemaal abracadabra, beetje bij beetje begint het te komen.

Ja, begin je al meer begrip te krijgen voor het ‘Chinese denken’, en kan je één belangrijk ‘kwartje’ met ons delen?

Ja, ik denk dat ik dat wel kan zeggen, maar een kwartje benoemen vind ik moeilijk. Het is meer dat alle losse puzzelstukjes langzaam de buitenste rand van de puzzel gaan vormen. Er begint logica in te komen.

‘De buitenste rand van de puzzel…’, dat is een mooie metafoor! Hoe ervaar je eigenlijk de sfeer bij Academie Bo Yi, met de docenten en natuurlijk met je medestudenten, heb je het naar je zin?

Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik vind de sfeer heel gemoedelijk, zowel met m’n medestudenten als met de docenten. Buiten dat we serieus bezig zijn is er genoeg ruimte voor een grap en ontspanning. Ik heb het gevoel dat hier vriendschappen voor het leven worden gemaakt.

Geweldig dat je het zo naar je zin hebt, dat is erg belangrijk voor ons om te horen want de studie is pittig genoeg. Hoe gaat het nu met je gezondheid Corrien, zet de positieve ontwikkeling zich voort?

Ten tijde van de stress voor het tentamen heb ik af en toe een beetje last gehad, maar dat is te verwaarlozen in vergelijking met hoe het voorheen was. Ik ben nog steeds heel erg blij met hoe het gaat.

Ja, die studiestress gaat je niet in de koude kleren zitten he?! Over stress gesproken; heb je al eens contact gehad met Eline, onze Studieloopbaanbegeleider?

Ja, inmiddels heb ik een gesprek met Eline gehad. Eigenlijk had ik contact met haar moeten zoeken toen ik voor het tentamen aan het studeren was en de paniek om de hoek kwam kijken. Ik heb na het tentamen contact met haar gezocht en het is zo fijn om even tegen iemand aan te kunnen praten die begrijpt wáár je in het proces zit, en die luistert zonder meteen oplossingen aan te dragen.

Ach, dat is achteraf altijd makkelijk gezegd toch?! Je bent bij haar geweest en je hebt er iets aan gehad, dat is het belangrijkste! Erg goed je zo te zien Corrien, heerlijk hoe je het enthousiasme weet vast te houden. Nu op naar de laatste helft van het schooljaar!!

Terug