Corinna: “Je hart volgen is het beste wat je kan doen, ga naar die open dag!”

Wie is Corrina?
Iemand die graag 1 op 1 met mensen werkt en zelf hierin een beslissing wil nemen. Ik ben opgevoed met een oma die al heel veel natuurlijke geneesmiddelen gebruikte. Dat heeft impact op me gehad.

Wat doe je qua werk?
Ik ben tandartsassistente maar ik heb al lang het gevoel dat het toch niet helemaal is wat ik wil.

Wat heeft je doen beslissen om naar de Open dag te gaan?
Door de combinatie van een gesprek met een vriendin die acupuncturiste is en een cursus over geneeskrachtige kruiden bij Hortus in Alkmaar. Hierdoor ben ik gaan googelen en kwam ik op de site van Bo Yi terecht.

Waarom TCG?
Vanwege de mogelijkheden die TCG biedt. De gesprekken met die vriendin maakte dat mijn interesse aangewakkerd werd. Daarnaast ook door de behandelingen die zij me gegeven heeft. Ze heeft me voor meerdere dingen behandeld waarvan in de westerse geneeskunde wordt gezegd dat ze er niets aan kunnen doen.

Hoe ben je bij Academie Bo Yi gekomen?
Doordat ik naar de Open dag ben geweest en gegrepen werd door de presentatie die daar gegeven werd. De uitleg over de verschillende stromingen binnen de TCG. Op deze dag ontmoette ik ook Ki-Jan. Hij behandelt me nu voor fibromyalgie, althans, hij vraagt zich af of dat het is. Tijdens de eerste behandeling pakte hij een punt en ik voelde het over m’n hoofd, langs m’n arm tot in m’n pink. Dat maakte wel indruk op me.

Wat is je mening over de Open dag bij Bo Yi?
Ik voelde bij de docenten van Bo Yi bezieling. Er werd inhoudelijk over de opleiding verteld. Bij Bo Yi ben ik onder de indruk van de duidelijke uitleg over deze studie en de belasting daarvan. Ik denk dat ik bij Bo Yi de diepte in ga en dingen ga leren die ik me nu nog niet besef. Bij een andere school had ik het gevoel dat me oppervlakkig een opleiding ‘verkocht’ werd.

Ga je een opleiding doen?
Ja, ik ga zeker een opleiding doen! Welke weet ik nog niet, eerst maar eens het basisjaar. Mijn hart ligt bij Kruiden en daar heb ik Loed over gesproken. Zijn advies is om eerst het Chinese denken goed te leren en daarom adviseert hij om eerst Acupunctuur of Tuina te doen. Kruiden is mijn uiteindelijke doel.

Wat was hierin doorslaggevend?
Het advies dat Bo Yi gaf, samen met de uitleg van Loed. Ze adviseren om eerst Acupunctuur te doen en daarna de Kruidenopleiding.

Is er iets wat Bo Yi had kunnen doen om jou nog beter van informatie te voorzien?
Nee, ik vind dat ze me voldoende en goede informatie hebben gegeven op de Open dag.

Terug