Richard Klavers

Richard Klavers is bij Bo Yi verantwoordelijk voor de communicatie met de studenten, de studentenadministratie en de bedrijfsvoering. Daarnaast draagt hij zorg voor de opmaak van de cursusmappen en onderhoudt hij het contact met de drukkers. Tevens heeft hij een rol in het tot stand brengen van het gebruikte fotomateriaal en de videoproducties.

Bijna mijn hele leven heb ik gewerkt in het speciaal basisonderwijs waarvan de laatste 20 jaar in een leidinggevende en coachende functie. Bij het coachen van collega's maakte ik gebruik van video-interactie begeleiding en NLP-technieken.

Mijn belangstelling voor holistische geneeswijzen ontstond toen mijn kinderen klein waren en we hen op een natuurlijke manier wilden ondersteunen tijdens hun ontwikkeling en ziektes. Deze interesse maakte dat ik natuurgeneeskunde ging studeren aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Meppel waar ik in 1994 afstudeerde. Later volgde ik talloze cursussen toegepaste kinesiologie o.a. bij Paul Dennison, Gordon Stokes en Daniel Whitesite.

Binnen Bo Yi ben ik gaan werken omdat ik het een uitdaging vind te participeren binnen een sprankelende opleiding die gebruik maakt van moderne media en volop in ontwikkeling is.