Alexandra van Hensbergen

Alexandra heeft een lange loopbaan als IT-docent gehad. Ze richtte zich vooral op de mensen die met de producten van de IT om moeten gaan. Klassikaal onderwijs, individuele werkplekbegeleiding, ontwikkeling van cursusmateriaal, digitale werkvormen, alles is voorbij gekomen. De grootste drijfveer was het helpen van mensen die een belangrijke verandering in hun werk moesten ondergaan, iets wat niet voor iedereen even gemakkelijk is.

De belangstelling voor de Chinese geneeskunde is eerst uit pure nieuwsgierigheid ontstaan. Eenmaal gegrepen door de betovering van de veelzijdige denkwereld die hierachter zit, is ze opleidingen gaan volgen, naast de IT-baan. Bij Bo-Yi heeft ze inmiddels acupunctuur en tuina gedaan. Eind 2017 heeft ze een punt achter de vaste baan gezet en heeft ze 100% gekozen voor werken en leren in de Chinese geneeskunde. Het is dezelfde interesse in mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Want iedereen staat bloot aan de wereld die continu verandert, en niet altijd op de manier die mensen graag zien. Dat levert stress, spanning, onzekerheid en gezondheidsklachten op.

Bo-Yi-studenten staan ook bloot aan veranderingen die ze niet van tevoren aan zien komen. Vaak kunnen ze zich uitstekend aanpassen, maar soms lukt dat niet. Alexandra biedt in de rol van studieloopbaanbegeleider een luisterend oor en helpt oplossingen voor problemen te vinden.