Visie

Interviews over academie Bo yi

Interview met dr. Mao Degang

In onderstaande interview geeft dr. Mao Degang zijn visie op het TCM onderwijs in China en in Nederland.

Interview met dr. Li Jie

Dr. Li Jie is een van de meest ervaren docenten in de Chinese geneeswijze die Nederland rijk is. De afgelopen twintig jaar heeft dr. Li Jie veel les gegeven in zowel Nederland als in het buitenland. In onderstaand interview legt dr. Li Jie uit waarom hij Academie Bo Yi een warm hart toedraagt.

Interview met Ki-Jan Go

Ki-Jan Go is een van de drijvende krachten achter Academie Bo Yi, waar hij streeft naar de realisering van zijn onderwijsideaal. Op welke wijze hij dit probeert te bereiken met de Academie Bo Yi legt hij uit in onderstaand interview.

Interview met Loed Rakels

Loed Rakels is de hoofddocent van de kruidenopleiding bij Academie Bo Yi. Hij geeft in het onderstaande interview kort aan wat het verschil is tussen de kruidenstudie bij Bo Yi en de meeste andere opleidingen in Nederland. Daarnaast vertelt hij wat in de Chinese geneeswijze hem zo aanspreekt en wat het ultieme doel is dat Academie Bo Yi nastreeft.

Interview met Niels Klavers

Niels Klavers is als één van de oprichters van Academie Bo Yi van meet af aan betrokken geweest bij het denken over vorm en inhoud van de opleiding voor traditionele Chinese geneeskunde en de doelstelling die de nieuwe opleiding nastreeft. In het onderstaande interview geeft hij aan wat belangrijke punten waren bij het opzetten van de Academie.

Dr. Mao Dageng zijn visie op TCM onderwijs.