Opleidingen

opleiding Tuina therapie ADVANCED

Academie Bo Yi biedt de eenjarige opleiding Tuina Therapie Advanced aan. In deze opleiding wordt zowel de theoretische als de praktische kennis van de Tuina-therapeut vergroot. Dit maakt het mogelijk om betere resultaten te bereiken met Tuina-behandelingen.

De opleiding De opleiding bestaat uit 18 lesdagen en een praktijkexamen. De lesdagen vinden iedere maand in een weekend plaats van 10.30 uur tot 17.30 uur. Elke lesdag start met twintig minuten Qigong, gevolgd door een theorie- (30%) en een praktijkdeel (70%).

In het theoriedeel besteden we uitgebreid aandacht aan de meridiaandiagnostiek, de anatomie en de pathologie van het bewegingsapparaat, in relatie tot Tuina. Ook is er aandacht voor het gebruik van verschillende kruiden (in massage-oliën en kompressen) bij een Tuina-behandeling. Het praktijkdeel richt zich op het verder verdiepen en uitbreiden van de Gun Fa en de Ban Fa’s. Op het programma staan:, introductie van wervelmanipulatie met behulp van Ban Fa’s, het aanleren van 9 nieuwe complexe technieken en een verdere verdieping van de diagnostiek, onder andere met behulp van de Westerse anatomie.

De opleiding wordt gegeven door Tuina-docenten met jarenlange ervaring, die allen Tuina-therapeut en acupuncturist zijn.

Docenten
dr. Mao Degang, Ki-Jan Go, Niels Klavers, Coen Balduk

Plaats en tijd
Zoetermeer: gedurende 1 jaar op 9 aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen (1x per maand) van 10.30 tot 17.30 uur Start: vrijdag 30 september 2016 Data: zie rooster

Kosten
€ 1995,- inclusief syllabus en examen
Indicatie van de kosten van de verplichte studieboeken indien deze nieuwe worden aangeschaft: € 0,-

Doelgroep
Tuina Therapeuten

Rooster: Klik hier.

Vereiste vooropleiding
Afgeronde opleiding Tuina Therapeut

Accreditatie
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen). Hierdoor deze opleiding door een groot aantal beroepsvereningen erkend. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door:

  • NVA
  • Shiatsu Vereniging Nederland
  • Zhong

Meer informatie over het Opleidingscurriculum

Inschrijven: Klik hier.