ACADEMIE Bo Yi

Nieuws


za 30 mrt 2019 Zure hete soep

Het frisse groen spuit weer de grond uit dus het is tijd voor een lentegerecht. In de lente proberen we in het eten een goede balans te vinden tussen de eigenschappen van de zure smaak die bij de
lees meer


zo 24 feb 2019 …dat kruisje in mijn agenda is bepalend voor mijn hele schema…

Een aantal jaar geleden ging ik met een groepje vrouwen uit eten ter afsluiting van een gezamenlijk project. Ik had me erg verheugd op deze avond: we zouden in een top restaurant gaan eten. En goed
lees meer


vr 22 feb 2019 Je bent wat je eet

In tegenstelling tot wat je zou verwachten in een zo welvarend land als Nederland is voeding in relatie tot onze gezondheid een groot probleem. Nee, niet zoals in derde wereldlanden waar er een tekort
lees meer


di 29 jan 2019 Door het ‘ijs’ gezakt

Tijdens één van mijn behandelingen gaf een cliënt aan dat het eigenlijk nog slechter het hem ging dan voordat hij onder behandeling kwam. Voor die tijd was hij wel moe, maar als hij het druk had kon
lees meer


vr 28 dec 2018 De Schildklier

Professor dr. Horstmanshoff legt in Trouw uit dat de oorsprong van het woord schildklier in Griekenland ligt: De wetenschappelijke naam voor schildklier is glandula thyroidea. Thyra is het Griekse
lees meer