organisatie - academic supervisor acupuncture and tuina departement

docent Acupunctuur en Tuina

dr. Mao Degang

Mao Degang heeft aan de Beijing TCM universiteit in China zijn major TCM behaald. Daarna heeft hij aan de Shandong universiteit zijn major Tuina behaald. Hierbij was zijn leraar dr. Ji Yuan. Ook is dr. Mao een leerling van dr. Wang GuoCai. Dr. Wang is de leraar van dr. Ji Yuan en op dit moment de beste en meest bekende Tuina specialist van heel China. Dr. Wang is een aantal jaar geleden met pensioen gegaan.

Mao Degang is de beste student van dr. Shi YouKang, waarvan hij na zijn major Tuina meer dan een jaar dag in dag uit onderricht heeft gehad. Dr. Shi YouKang is de leerling van dr. Ding JiFeng; dr. Ding is de grondlegger van de Gun Fa Tuina.

De afgelopen jaren heeft Mao Degang als Tuina specialist en als hoofd van de Tuina afdeling gewerkt in het Hiser hospital in Qing Dao (China). Daarnaast heeft hij een ongeveer een jaar in Oostenrijk en een jaar in Zwitserland gewerkt als Acupuncturist en Tuina specialist.

De afgelopen jaren heeft Mao Degang de titel Tuina Crackajack gewonnen in de provincie Shandong (China) en is eerste geworden bij het TCM Skill Competition in Qingdao (China) in 2006.

Dr. Mao Degang zal zijn grote kennis en praktische ervaring in zowel Tuina als Acupunctuur gecombineerd met zijn jarenlange ervaring in lesgeven vanaf september 2014 inzetten als docent bij Academie Bo Yi. Hij gaat zowel bij de Acupunctuur- als de Tuina-opleidingen les geven. Zijn grote vaardigheden met de Ban Fa technieken zullen met name worden ingezet in de Tuina Advanced lessen.