Bijscholing

Vuur Cuppen Advanced

Academie Bo Yi biedt een ééndaagse bijscholing vuur cuppen advanced aan. In deze bijscholing leert u de advanced technieken van vuur cuppen en op moeilijke gebieden te cuppen.

Na deze bijscholing heeft u zich de advanced technieken van het vuur cuppen eigen gemaakt.

De bijscholing:
Tijdens deze ééndaagse bijscholing wordt een groot deel van de bijscholingsdag gebruikt om de verschillende advanced technieken van het vuur cuppen onder begeleiding te oefenen en eigen te maken.

Tijdens het theoriedeel van de bijscholing (20%) wordt ingegaan op het materiaal gebruik bij advanced vuur cuppen, de verschillende advanced technieken van het vuur cuppen en de indicaties en contra-indicaties voor deze technieken. Daarnaast worden de verschillende vormen van Sha (de verkleuring die ontstaat tijdens en na cuppen) uitgelegd zodat de betekenis hiervan duidelijk is.

Tijdens het praktijkdeel (80%) wordt aandacht besteed aan het herhalen en corrigeren van de basistechnieken van vuur cuppen: vlamgrootte, aantal cups, grootte van cups en het plaatsen van de cups (juiste snelheid en kracht). Daarna wordt het grootste deel van tijd besteed aan het oefenen van de verschillende advanced technieken van vuur cuppen: ‘walking’ cuppen, bloed cuppen, cuppen met beweging en cuppen van moeilijke gebieden.

Materiaal:
Voor deze bijscholing dient de student zijn/haar eigen materiaal mee te nemen. Dit bestaat uit: 6 grote cups (diameter 6,5 cm), een klempincet, wattenbollen, alcohol (96%), apothekerspotje of iets soortgelijks, aansteker, latex handschoenen, bloedlancetten, een rol keukenrol, vaseline en massageolie.

 

Docenten:
Ki-Jan Go

Plaats en tijd:
Zoetermeer: Herenwaard 177 A-D Datum: Zaterdag 16 februari 2019 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten:
€ 120,- inclusief hand-out

Groepsgrootte:
Maximaal 24 studenten

Vereiste vooropleiding:
Afgestudeerd TCG therapeut of laatste-jaars student Acupunctuur, Tuina Therapie of Chinese Kruiden.

Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
  • NBCG-YI
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is de bijscholing geaccrediteerd door de NVA (AT) en Zhong.

Certificaat:
Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.