BIJSCHOLING EXTERNE APPLICATIES

In China wordt bijna 70% van de klachten behandeld met Chinese Kruiden. Naast het innemen van deze kruiden door de patiënt, bestaat er ook een andere toepassing: de zogenaamde externe applicaties. Dit is het aanbrengen van kruiden, in een bepaalde bewerking, op het lichaam. Niet heel bekend maar wel heel effectief. Bijvoorbeeld bij huidproblemen, spier- en peesproblemen, maar ook buikklachten. Zo verlengt u het effect van uw behandeling tot buiten de behandelkamer.

In deze bijscholing leert u een aantal praktische toepassingen van kruiden in een externe applicatie bij veelvoorkomende problemen.

Tijdens deze ééndaagse bijscholing maakt u kennis met een aantal kruiden en hun werking in externe toepassingen. Heeft u (nog) geen Chinese kruiden gestudeerd? Geen probleem: we starten met een korte introductie zodat de bijscholing voor alle TCG therapeuten interessant is. Voor een aantal klachten laten we voorbeelden van toepassingen aan bod komen, die zowel voor uw patiënt als voor uzelf makkelijk uit te voeren zijn. De focus ligt hierbij op veelvoorkomende klachten, zoals brandende ogen bij hooikoorts, verstuikingen en buikpijn.

Na de bijscholing heeft u kennis van toepassingen die praktisch en direct uitvoerbaar zijn en waar mogelijk gebruik maken van kruiden die in het “keukenkastje” te vinden zijn. Naast een theoretisch gedeelte, gaan we ook praktisch aan de slag. Tijdens het praktijkdeel oefent u in twee- of drietallen met het maken van een externe applicatie. We demonstreren hoe de kruiden toepasbaar gemaakt kunnen worden voor gebruik in externe applicaties.

Aan bod komen:

  • het maken van een Jiu (een oplossing in alcohol)
  • het maken van een zalf
  • het maken van een navelpleister, een veel gebruikte toepassing in China.

Docenten: Coen Balduk, Corina Klingeman

Plaats en tijd: Zoetermeer: Herenwaard 177 A

Datum: Zaterdag 9 mei 2020 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten: €120,- inclusief hand-out

Groepsgrootte: Maximaal 24 personen

Doelgroep
TCG Therapeuten of 2e jaars TCG studenten

Vereiste vooropleiding: Afgestudeerd TCG therapeut of laatstejaars student Acupunctuur, Tuina Therapie of Chinese Kruiden.

Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is de bijscholing geaccrediteerd door de NVA (AT) en Zhong (voor 5 NAP in cat 1).

Certificaat: Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.

 

NVA (AT) en Zhong (voor 5 NAP in cat 1)