examentraining Puntlokalisatie

Academie Bo Yi biedt een ééndaagse bijscholing puntlokalisatie aan. Deze bijscholing is in de eerste plaats opgezet voor Acupunctuur of Tuina studenten die, in aanloop naar het examen, hun puntlokalisatie willen verbeteren. Andere Acupuncturisten/Tuina Therapeuten die hun puntlokalisatie vaardigheden willen opfrissen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Na deze bijscholing zal de puntlokalisatie je weer een stuk makkelijker afgaan.

De bijscholing
Acupunctuurpunten lokaliseren in vivo (op het lichaam) is een heel ander verhaal dan het aanwijzen van een punt in een boek of op een app. En dan komt er ook nog eens bij dat het lokaliseren van punten op het ene lichaam veel moeilijker is dan op het andere lichaam. De enige manier om dit goed te leren is door veel oefenen op verschillende personen en feedback te krijgen op je lokalisatie.

Ongeveer 20% van de tijd wordt besteed aan hoe de verschillende punten het best gelokaliseerd kunnen worden. Hierbij worden de anatomische structuren als uitgangspunt genomen. Het grootste deel van de tijd (80%) zal worden gebruikt om op medecursisten de puntlokalisatie te oefenen waarbij je feedback krijgt op jouw lokalisatievaardigheden.

De dag wordt als volgt onderverdeeld:

  1. Puntlokalisatie op extremiteiten
  2. Puntlokalisatie op romp en hoofd
  3. Punten lokaliseren op aanvraag

Materiaal
Voor deze bijscholing dient de student zijn/haar eigen materiaal (twee handdoeken en een oogpotlood) mee te nemen.

Docent Niels Klavers

Plaats en tijd
Herenwaard 177 A-D, 2716 XV Zoetermeer
Zaterdag 23 mei 2020 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten € 75,-

Groepsgrootte
Maximaal 20 studenten

Vereiste vooropleiding
Student Acupunctuur/Tuina Therapie of een afgeronde opleiding Acupunctuur/Tuina Therapie

Accreditatie
Niet aangevraagd

Certificaat
Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.