Bijscholing gynaecologie: PCOS

Naar schatting heeft ongeveer tien tot vijftien procent van de vrouwen Polycysteus Ovarium Syndroom, en daarmee is dit de meest voorkomende hormonale afwijking bij vrouwen.

Bij vrouwen die PCOS hebben, worden in de eierstok meerdere kleine follikels gevormd, die moeilijk tot groei en ovulatie komen. Doordat de eisprong uitblijft, is er minder vaak of zelfs geen menstruatie. En zonder eisprong: geen zwangerschap. PCOS is dan ook een van de meest voorkomende oorzaken voor anovulatoire infertiliteit.

Maar ook voor vrouwen zonder kinderwens is het belangrijk PCOS te behandelen; PCOS geeft namelijk een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en baarmoederkanker. Ook zorgt deze hormonale afwijking vaak voor overgewicht, overbeharing of haaruitval, huidproblemen en mentaal-emotionele problemen.

Tijdens deze bijscholing wordt PCOS uitgebreid vanuit het perspectief van de Chinese Geneeswijze bekeken. Maar ook de “westerse” medische visie en methoden van behandeling van de verschillende uitingen van PCOS worden besproken. Dit om de veel voorkomende bijwerkingen van reeds voorgeschreven medicatie te kunnen begrijpen én behandelen. Ook is er aandacht voor lifestyle en voedingsadviezen, waardoor u na het volgen van deze bijscholing een direct toepasbaar behandelprotocol PCOS voor uw eigen praktijk kunt opstellen.

Docenten: Sacha Hermens

Plaats en tijd: Zoetermeer: Herenwaard 177 A

Datum: Zaterdag 6 juni 2020 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten: €120,- inclusief hand-out

Groepsgrootte: Maximaal 38 personen

Doelgroep
TCG Therapeuten of 2e jaars TCG studenten

Vereiste vooropleiding: Afgestudeerd TCG therapeut of laatstejaars student Acupunctuur of Chinese Kruiden.

Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is er accreditatie aangevraag bij de NVA (50% AT 50% WM) en de Zhong.

Certificaat: Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.