bijscholing Endometriose

Ongeveer 1 op de 10 vrouwen heeft endometriose, wat neerkomt op zo’n 176 miljoen vrouwen wereldwijd. En toch is deze aandoening niet algemeen bekend, sterker nog: veel vrouwen hebben er nog nooit van gehoord.

De symptomen van endometriose bestaan onder andere uit een pijnlijke menstruatie, pijnlijke ovulatie, pijn bij het vrijen, hevige menstruele bloedingen, vermoeidheid, en infertiliteit of verminderde fertiliteit. (er wordt zelfs beweerd dat 30-50% van alle gevallen van infertiliteit veroorzaakt wordt door endometriose)

Mede doordat vrouwen (maar ook artsen!) pijnklachten tijdens of rondom de menstruatie min of meer normaal zijn gaan vinden, duurt het lang voordat er een verder onderzoekstraject wordt gestart. Dit resulteert in een jarenlange periode vanaf de eerste symptomen tot de uiteindelijke stelling van de diagnose en een daarbij behorende behandeling.

Tijdens deze bijscholing wordt endometriose uitgebreid vanuit het perspectief van de Chinese Geneeswijze bekeken. Maar ook de “westerse” omschrijving en de protocollen voor behandeling van de aandoening worden besproken. Dit omdat het niet alleen belangrijk is om endometriose als ziektebeeld middels acupunctuur en kruiden te kunnen behandelen, maar ook om de veel voorkomende bijwerkingen van reeds voorgeschreven westerse medicatie te kunnen reduceren. Ook is er aandacht voor lifestyle en voedingsadviezen, waardoor u na het volgen van deze bijscholing een direct toepasbaar behandelprotocol voor uw eigen praktijk kunt opstellen.

Docenten: Sacha Hermens

Plaats en tijd: Zoetermeer: Herenwaard 177 A

Datum: Zondag 8 maart 2020 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten: €120,- inclusief hand-out

Groepsgrootte: Maximaal 38 personen

Doelgroep
TCG Therapeuten of 2e jaars TCG studenten

Vereiste vooropleiding: Afgestudeerd TCG therapeut of laatstejaars student Acupunctuur of Chinese Kruiden.

Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is deze accreditatie door de NVA (50% AT 50% WM) en door de Zhong.

Certificaat: Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.