Bijscholing Depressie

Sertraline, Venlafaxine, Citalopram, deze namen klinken je vast bekend in de oren. Hoe vaak gebeurt het niet dat een patiënt een andere hulpvraag heeft maar al jarenlang deze middelen blijkt te gebruiken? Welke klachten horen dan eigenlijk bij de depressie, welke zijn bijwerkingen van de medicatie? Hoe beïnvloedt de depressie de algemene gezondheidstoestand van de patiënt? Het antwoord op deze vragen blijkt vaak genuanceerder dan we eerst zouden denken. Ook waar depressie de hoofdklacht is, kan de oorzaak anders zijn dan we vermoeden. Postnatale depressie bijvoorbeeld, is vaak niét het gevolg van bloedleegte!

Jaarlijks slikken 1,1 miljoen mensen in Nederland antidepressiva. Depressie is een aandoening die zeer velen minstens eenmaal in hun leven treft. De sociale en economische gevolgen zijn enorm. Anderen zijn langdurig neerslachtig of angstig. Waar antidepressiva bij echte depressies zeer zinvol zijn, hebben ze vaak vervelende bijwerkingen.

In deze nascholing zal depressie vanuit meerdere invalshoeken uit de TCM worden benaderd en zullen specifieke gevallen zoals postnatale depressie en ouderdomsdepressie uitgebreid worden behandeld. Zowel acupunctuur- als kruidenformules zullen aan bod komen voor het opzetten van effectieve behandelstrategieën voor de behandeling van depressie en de bijwerkingen van de medicijnen.

Docenten: Stefaan Luyckx

Plaats en tijd: Zoetermeer: Herenwaard 177 A

Datum: zaterdag 8 februari 2020 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten: €120,- inclusief hand-out

Groepsgrootte: Maximaal 35 personen

Doelgroep
TCG Therapeuten of 2e jaars TCG studenten

Vereiste vooropleiding: Afgestudeerd TCG therapeut of laatstejaars student Acupunctuur, Tuina Therapie of Chinese Kruiden.

Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:

  • BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
  • FAGT
  • LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
  • NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
  • VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Daarnaast is deze bijscholing geaccrediteerd door de NVA (ATK) en Zhong (5 NAP Categorie 1).

Certificaat: Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.