Workshop zelf Congee maken

In China wordt de dag vaak begonnen met het eten van Congee (rijstepap). Dit is natuurlijk niet voor niets. Het eten van Congee is niet alleen lekker maar heeft een aantal grote voordelen (zie blog Bah! Rijstepap). Enkele van deze voordelen zijn dat het een uitstekend ontbijt is, het de spijsvertering versterkt en afhankelijk van de bereidingswijze bij een groot scala aan klachten te gebruiken is.

In deze praktische workshop leert u een basis Congee maken en een aantal heerlijke variaties hierop.

De workshop:
Tijdens deze ééndaagse workshop Congee maken wordt het overgrote deel van de tijd gebruikt om de verschillende soorten Congees te maken, maar er wordt ook tijd vrijgemaakt om de Congees te proeven.

Tijdens het theoriedeel van de workshop worden de recepten besproken, de ingrediënten en bij welke algemene klachten de verschillende recepten gebruikt kunnen worden.

Tijdens het praktijkdeel wordt er in tweetallen geoefend met het maken van een basis Congee. Daarnaast zullen een aantal variaties hierop worden uitgelegd, gemaakt en natuurlijk worden geproefd.

Docenten:
Job Klavers

Plaats en tijd:
Zoetermeer: Herenwaard 177 A-D
Datum: Vrijdag 26 oktober 2018 van 10.30 tot 16.30 uur.

Kosten:
€ 85,- inclusief hand-out

Groepsgrootte:
Maximaal 14 personen

Doelgroep
Geïnteresseerde

Vereiste vooropleiding:
Geen

Accreditatie:
 
-

Certificaat:
Deelnamebewijs

Aanmelden: Klik hier.