cursus Chinese stoelmassage

Academie Bo Yi biedt de driedaagse cursus Chinese Stoelmassage aan. In deze cursus leert u een stoelmassage te geven met behulp van Tuina-massagetechnieken op de diverse meridianen. Ook maakt u kennis met enkele basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Wie deze driedaagse cursus Chinese stoelmassage en de aparte praktijkeindtoets met goed gevolg afrondt, kan als gecertificeerd stoelmasseur aan het werk. Bijvoorbeeld in wellnesscentra, in andere bedrijven en als zelfstandige.

De cursus
De driedaagse cursus bestaat uit drie vrijdagen die om de twee weken gegeven wordt. Elke les duurt van 10.30 uur tot 16.30 uur. De lessen bestaan voor een groot deel uit het oefenen van Tuina technieken. De verdeling tussen het theorie- en het praktijkdeel is 20% theorie en 80% praktijk.

Tijdens het theoriedeel van de lessen worden basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals Qi, Yin-Yang en de meridianen uitgelegd. De Tuina-massagetechnieken, die in de stoelmassageprotocollen zijn opgenomen, worden in het praktijkdeel aangeleerd en geoefend.

Tussen de eerste dag van de cursus en de laatste dag dient de cursist minimaal 30 stoelmassages aan te hebben gegeven. De cursus wordt gegeven door docenten die allen ervaren Tuina-therapeuten zijn.

Docenten: 
Ruud Vercammen, Merel Somer

Plaats en tijd 
Herenwaard 177 A-D, Zoetermeer: 3 vrijdagen van 10.30 tot 16.30 uur.
Data: zie rooster

Kosten
€ 295,- inclusief syllabus, exclusief praktijkeindtoets Kosten praktijkeindtoets: € 75,-

Groepsgrootte
Maximaal 14 studenten

Vereiste vooropleiding
Geen

Doelgroep
Geïnteresseerde in Chinese stoelmassage en TCG studenten en therapeuten die Chinese stoelmassage willen leren.

Accreditatie:
Zhong

Rooster: Klik hier.

Vervolgopleidingen
Bijscholingsdagen
Tuina Massage
Tuina Therapeut
Basis Chinese Geneeswijze

Meer informatie over de cursusinhoud

Aanmelden: Klik hier.

 

Doelgroep
Geïnteresseerde in Chinese stoelmassage en TCG studenten en therapeuten die Chinese stoelmassage willen leren.

Accreditatie:
Zhong